Bebeğim Yemek İstiyor
59 görüntüleme
M
Mediha G.
18 Eylül 2025 14:06
Bebeğim 5 aylık. Sütü içmeyi sevmiyor zorla içirmeye çalışıyorum hep doğduğundan beri. Genelde gece uyurken daha çok içiyor. Minik minik tadımlar yaptırıyorum ve artık yemek istiyor. Yemek vermeli miyim yoksa bir süre daha süt vermeye mi çalışmalıyım. Ne yapacağımı şaşırdım artık ek gıdaya geçebilir miyim ?

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
18 Eylül 2025 14:49
Anne sütü ya da formül mama bu dönemde hala bebeğinizin ana besinidir. Eğer ek gıdaya doktor tavsiyesiyle başladıysanız, sadece çok küçük miktarlarda tadımlarla ilerleyebilirsiniz. Ama kendi isteğinizle başladıysanız, 6. ayı beklemeniz daha doğru olur.
Bu dönemde süt alımı azalıyor gibi görünebilir çünkü bebekler daha kısa ve sık emmeye başlar. Gece öğünlerinde daha fazla alabilir. Ek gıdayı bekletip, sütü gün içinde farklı zamanlarda, sakin bir ortamda ve küçük porsiyonlarla sunmaya devam etmeniz faydalı olur💐
Bu dönemde süt alımı azalıyor gibi görünebilir çünkü bebekler daha kısa ve sık emmeye başlar. Gece öğünlerinde daha fazla alabilir. Ek gıdayı bekletip, sütü gün içinde farklı zamanlarda, sakin bir ortamda ve küçük porsiyonlarla sunmaya devam etmeniz faydalı olur💐