Bebeğim Uyumuyor
130 görüntüleme
Y
Yağmur G. T.
29 Eylül 2025 20:23
Henüz yeni 5aylık olmuş bir bebeğim var gündüzleri 1.30 saat uyuduğu bile olmuyor. Akşam da çok geç uyuyor. Uyku eğitimi kitabını daha hamileyken okudum hepsini yapmaya çalışıyorum ama asla desteksiz uykuya ve uyku rutinine geçemedik. Önerileriniz var mı
M
Merve F.
29 Eylül 2025 20:36
Merhaba Yağmur.
Benim kizim 3 aylık. Uyku rutinine gecmeye çalışıyorum bende. Şunu anladım duş onu çok rahatlatıyor. Hergun aynı saatte duş alıyor. Ve her gun hep ayni saatte aynı şeyleri yapiyoruz. Disarda 30 dk yürüyüş, eve gelip duş alma, masaj, biberon (anne sütü de veriyorum ama akşamları biberon daha iyi uyutuyor) Sonra gazını çıkartıyorum 15 dk sirtina masaj ile sonra gogsumde uyuyor ve yatagina koyuyorum. Bazen pink noise açıyorum duş alirken, masaj yaparken etc.. Umarim en yakin zamanda rutine gecersin. Çok klise gelecek belki ama gercekten sen rahatsan bebek de rahat oluyor. Stres yapma lütfen. Dualarim seninle harika anne... Sevgiler 🤍
Benim kizim 3 aylık. Uyku rutinine gecmeye çalışıyorum bende. Şunu anladım duş onu çok rahatlatıyor. Hergun aynı saatte duş alıyor. Ve her gun hep ayni saatte aynı şeyleri yapiyoruz. Disarda 30 dk yürüyüş, eve gelip duş alma, masaj, biberon (anne sütü de veriyorum ama akşamları biberon daha iyi uyutuyor) Sonra gazını çıkartıyorum 15 dk sirtina masaj ile sonra gogsumde uyuyor ve yatagina koyuyorum. Bazen pink noise açıyorum duş alirken, masaj yaparken etc.. Umarim en yakin zamanda rutine gecersin. Çok klise gelecek belki ama gercekten sen rahatsan bebek de rahat oluyor. Stres yapma lütfen. Dualarim seninle harika anne... Sevgiler 🤍
Y
Yağmur G. T.
29 Eylül 2025 21:04
Merhaba Merve, şuan mesajın bile bana çok iyi geldi. Evet ben de kış yaklaşıyor diye2 günde 1 duşa geçmiştim ama duş alınca çok rahat uyuyor haklısın. Ve ben uyumadığı için inanılmaz stresli oluyorum nasıl yapacağım bilmiyorum ama çok haklısın yazdıklarında. Teşekkür ederim 🙏🏽 4.ay uyku gerilemesini çok rahat atlatabilirsin bu yazdıklarınla