Bebeğim Sürekli Memede, Ama Doymuyor mu?
171 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
29 Eylül 2025 10:26
👼🏻 Yeni doğan döneminde (özellikle ilk 6 haftada), bebeklerin çok sık emmek istemesi birçok anne için “Sütüm yetmiyor mu?” endişesini getirir. Oysa bu çok doğal bir süreçtir.
🔸 Bebekler sadece aç olduklarında değil, rahatlamak, güvende hissetmek ve bağ kurmak için de emerler.
🔸 İlk haftalarda mide kapasiteleri küçüktür, bu yüzden sık emmek isterler.
🔸 “Sürekli memede” olmak, sütünüzün az olduğunu değil, sütünüzün oluştuğunu ve düzenlendiğini gösterir.
📌 Her bebek farklıdır; biri sık emer, biri kısa sürede doyar. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Bebeğinizin ritmine güvenin, bedeniniz onun ihtiyacına göre mucizeler üretir.
🔸 Bebekler sadece aç olduklarında değil, rahatlamak, güvende hissetmek ve bağ kurmak için de emerler.
🔸 İlk haftalarda mide kapasiteleri küçüktür, bu yüzden sık emmek isterler.
🔸 “Sürekli memede” olmak, sütünüzün az olduğunu değil, sütünüzün oluştuğunu ve düzenlendiğini gösterir.
📌 Her bebek farklıdır; biri sık emer, biri kısa sürede doyar. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Bebeğinizin ritmine güvenin, bedeniniz onun ihtiyacına göre mucizeler üretir.

Ümran A.
29 Eylül 2025 10:28
Teşekkürler Esenay Hanım
Kızım 4,5 aylık ve neredeyse saat başı meme istiyor. Memeye gelince de max7-8 dakika duruyor. Doymuyor mu acaba diye tereddüt etmeye başladım. Ama uzun süre de emmiyor ve sütüm de tazyıkli geldiği için sürekli genzine kaçıyor bu durumda onu rahatsız ediyor haliyle
Kızım 4,5 aylık ve neredeyse saat başı meme istiyor. Memeye gelince de max7-8 dakika duruyor. Doymuyor mu acaba diye tereddüt etmeye başladım. Ama uzun süre de emmiyor ve sütüm de tazyıkli geldiği için sürekli genzine kaçıyor bu durumda onu rahatsız ediyor haliyle

Aybike A. ..
29 Eylül 2025 10:53
Ümran hanım benim oğlumda 6. Aya girmek üzere ve hep aynıydı sürekli meme istiyor , kısa duruyor ama doyuyor eminim çünkü yukardan gaz çıkarıyor ve kilo alımı önde ilerliyor ,bence bazı bebeklerin huyu galiba 😁

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
30 Eylül 2025 08:38
Ümran hanım merhaba bebekler Büyüdükçe beslenme aralıkları uzar emme süreleri kısalır sürekli emmek istemesi Sadece açlıktan değil İhtiyaçtan olur yani sizin kokunuzu ve sıcaklığınızı almak için de emmek isterler ve diğer bir neden de diş sancısı olduğu için damaklarını göğüs ucunuz ile kaşıdığı için rahatlar ve göğsünüzde de kalmak ister. Tazyik sorunun önüne geçmeniz gerekir önüne geçmediğiniz takdirde red olacaktır. Genelde bebekler Büyüdükçe tazyiğü tolere etmeleri kolaylaşır ama yine de önlemimizi almamız gerekir.