Bebeğim Sünnet Olucak Ne Tavsiye Edersiniz

160 görüntüleme
F

Figen ..

3 Eylül 2025 14:26
3 aylık bebeğim yarın sünnet olucak doktoru 3. ayın içindeyken yaptırmamızı tavsiye etti en hafif şekilde nasıl atlatabilirim önerisi olan var mı emla krem kullanmalı mıyım iğneyi hissetmemesi içim ne yapmalıyım? öncesinde ve sonrasında
Burcu K.

Burcu K.

3 Eylül 2025 14:33
Merhabalar figen Hanım. Oğlum 15 haftalık bugün itibariyle. Geçen hafta bizde sünnetimizi olduk. Öncelikle hayırlı olsun diyelim. İlk olarak biz sünnetcide sünnetimizi olduk. Bizden birçok ilaç istemişti alternatif olarak hangisini kullanmak istersek bize bıraktı. Benim bazı ilaçlara ıntolerans geliştiediğim göz önüne alarak seçimi yaptım belki benden ona geçmiştir diye çünkü birçok alerjik tepkim oğlumda da mevcut. Her neyse eczaneden zaditen damla aldım sakinleştirici ve uykuya dalmasını kolaylastırmak için kullandık. Calpol şurup agrı kesmesi için. Madacassol hücre yenilenmesi için. Teramicine göz merhemi yara için. Bunları aldık isterseniz kantaron yagıda kullanabilirsiniz denildi. Sonuç olarak ilk gün zaten zaditen damla sayesinde ve calpol ile acı çekmeden uyudu. İkinci gün sargısı düştü kremleri sürdük. İki gün sonra iyileşmişti. Ben anne olarak çok tedirgindim o yüzden odadan çıktım. Ağlamasını duymamak için kulaklarımı kapattım. Sonra alıp emzirdim her şey 15 dk da bitti. Geçmiş olsu. Sevgiler 🌸
D

Didem

3 Eylül 2025 15:58
Biz de tam 1 hafta önce olduk sünnetimizi. Bende korkuyordum uyuşturmak için iğne yaptılar 2 3 dakika anca ağlamıştır kucağıma alınca hemen sustu. Uyuşturma işleminden sonra biraz bekletiyorlar o ara uyutabilme şansınız olursa sünnet kısmı kolay geçebilir belki
F

Figen ..

4 Eylül 2025 11:57
burcu hanım zaditen damla 6 aydan küçüklere kullanılmıyor diye okudum bir sakınca var mı acaba ya bilemedim
Aybike A. .

Aybike A. ..

4 Eylül 2025 12:34
Ben 4 aylıkken yaptırdım tam bir ay oldu. Hiç bir şey kullanmadık sadece eve geldiğimizde biraz huzursuzdu bir ölçek calpol verdim 3 saat uyudu uyandığında çok iyiydi. Sadece ilk çişini yaparken bağırdı ağladı sonra hemen geçti. Pansumanini düzenli yaptım 7 gün sonra iyileşti
F

Figen ..

4 Eylül 2025 12:59
şuan her çiş yaptığında ağlıyor
S

Senem T. ..

4 Eylül 2025 13:25
Biz de 4 aylıkken olduk sünnetimizi bize de çocuk cerrahi uzmanı eve gelmişti lokal olarak igne yapıldı bi o zmn ağladı uyku zamanına denk gelmişti ve sunnet suresi boyunca uyudu sunnet bittiğinde uyandi bizim için rahat olmuştu bir de ilk idrarinı yaptığında ağlama oldu idrar asitli olduğu için yaktı onun dışında ağlama yasamadik.
F

Figen ..

4 Eylül 2025 19:34
calpol ve zaditen arası ne kadar vakit ayırdınız
M

Melek Ö.

5 Eylül 2025 17:28
Sünnet sonrası bebeklerinizin pipisinde gömülme yaşadınız mı? Benim bebeğim biraz kilolu olduğu için sanırım gömülüyor
F

Figen ..

5 Eylül 2025 17:33
benim şuan yorum yapmam için çok erken daha yeni oldu
M

Melek Ö.

5 Eylül 2025 18:09
Bizim doktorumuz küçük karton bardaklardan aldırdı sünnet sonrası kullandık pipisi beze değmesin diye galiba
M

Melek Ö.

5 Eylül 2025 18:09
Bizim sünnetimiz de 20 gün oldu
F

Figen ..

5 Eylül 2025 18:13
evet ben de o şekilde bardak koyarak geçirmeye çalışıyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir