Bebeğim Meme Ememiyor

93 görüntüleme
S

Sevgi D.

31 Ekim 2025 08:14
25 Ekim’de kızımı çok şükür kucağıma aldım. Dün de sarılık sebebiyle 1 gece kaldığımız hastaneden taburcu olduk. Doğduğu andan itibaren mememi sürekli ağzına tutturuyorum, ten tene temas yapıyorum, oksitosin salgılatacak süt masajları yapıyorum göğsüme… Doğum yaptığım hastanede hemşire önerisiyle silikon uç da aldım, meme ucu çıkarıcı vakum da alıp yaptım ama yine de ağzında öylece tutuyor memeyi, sakız gibi oynuyor ama emmiyor. Meme ucum artık doğum anındaki gibi küçük değil, tam ağzına sığıyor damağına yerleşiyor. Sütüm tam indikten sonra (3 gündür) sağımla 30/40 ml süt çıkarıyorum tek memeden, onu da biberonla veriyorum. Gayet rahat çekiyor tabii ki biberon olduğu için. Benim mememden çekmesi için neler yapabilirim, siz nasıl kolaylaştırdınız bu süreci? Önerilerinizi bekliyorum sevgili anneler…
Ö

Özge Ş.

31 Ekim 2025 10:40
Merhaba benim bebegim ilk 3 ay emmemisti beni sağimla besledim 3 aydan sonra inat ettim emzirmek icin kucakta hoplayip ziplayarak denedim dusta tentene teması denedim bi de uyurken emzirmeyi denemistim o sekilde alisti emmeye baslamisti
A

Arzu.G

31 Ekim 2025 10:40
meme ucunuz yeterliyse silikon uç kullanmayın oncelikle ve biberon tabii ki. İkisi de alışınca meme reddine sebep oluyor maalesef. Emzik tutturabilirseniz ne mutlu çenesi kuvvetlenir onunla baya. Onun haricinde de memenin ucundan süt akarken vermeye çalışın çekmeye devam eder o şekilde. Aç kalmasın diye hemen memeyi çekip biberon verirseniz kolayina alışıyor. İlk ay biberon yuzunden meme reddiyle sonrasında da silikon uç bıraktırmayla uğraştım 2ay kadar . evde eds sistemi de yapabilirsiniz o da çok işime yaramıştı. Bir hafta sonra bile çenesi daha kuvvetli olacak sabredin
A

Arzu.G

31 Ekim 2025 10:41
Evet ozelikle uykusunun arasında biberonu falan anlamaz direkt meme verin uykuluyken .ben de sallaya sallaya geze geze emzirdim birkaçgun alistirana kadar inanın çok çabuk çalışacak birazcık sabır gerekli
S

Sevgi D.

31 Ekim 2025 14:33
Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum peki ben bu yavrumun doyup doymadığını nasıl anlayacağım?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir