Bebeğim Küvözde Evde Süt Sağıyorum Henüz Hiç Gelmedi
112 görüntüleme
A
Ayşegül S. ..
29 Ekim 2025 07:49
27 ekimde bebeğim sezaryanla 36 haftalıkken doğdu.şuan küvözde. Ben taburcu edildim eve geldim. Sütümü 2.5- 3 saate bi sağıyorum . Ama henüzhiç gelmedi korkuyorum hiç gelmezse ya
R
Rabia B.
29 Ekim 2025 07:51
Öncelikle çok geçmiş olsun inşallah sağ sağlim evinize gelirsiniz. Sağımlarınızı ne kadar yapıyorsunuz en az 15-20 dk sürmeli gelmiyor diye bırakmayın hemen gelir inşallah 🌸
A
Ayşegül S. ..
29 Ekim 2025 07:53
Çok teşekkür ederim. Makinanın 4 ayrı modu var. En düşükten başlayıp 5 er dk yapıyorumtoplamda 20 dk sürüyor.gelmiyor diye bırakmam ama hastaneden süt istiyorlar götüremiyorum bugün mama veriyorlar
A
Arzu.G
29 Ekim 2025 07:55
Gelir stres yapmayın hep olumlu düşünün zaten ilk gunler gelen sut çok kucuk miktarlarda oluyor. Sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama bebeginizi kucaginiza alabilseniz hatta emzirebilseniz çok daha hızlı gelir .uygulamadaki emzirme danismanlari mutlaka yardımcı olacaktır bu konuda . bir an once kucağınıza alır evinize dönersiniz inşallah Allah acil şifalar versin miniginize size de güç kuvvet versin inşallah 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
A
Ayşegül S. ..
29 Ekim 2025 07:59
Çok teşekkür ederim . ÇStres olmamaya doğal akışa bırakmaya çalışıyorum . Zor günlerden geldik buralara. Plasen previa total vardı. Sürekli kanamalar yaşadım hatta 32. Haftada az kalsın doğuruyordum . Kanlarım dipleri gördü. Ona rağmen bebeğim ve ben direndik . Sezaryan çok riskliydi bizim için . Ama başardık. Allah’ın izniyle daha iyi olacağız. Ama sütüm gelirse ona birazdaha faydamın olduğunu hissedersem çok daha mutlu olurum
İ
İ.E.
29 Ekim 2025 08:01
Benim bebegimde dogum sonrasi yogun bakima alindi. Ilk sagdigim sut 1 saatte sonra 5 damla ya gelmistir ya gelmemistir. 2 saatte bir duzenli sagim yaptim. Cok uykusuz kaldim ama sonunda acildi gelmeye basladi zamanla da ayni sekilde sagima devam ettikce cogaldi. Korkmayin stres ve uykusuzluk en kotu duamani sutun. Manifesto mu dersiniz kendini kandirmak mi dersiniz bilmeme ama gelecek diye kendinize soyleyin cok ise yariyor. Onun disinda tahin yani ozunde susam, rezene, sogan, yulaf, bulgur, mercikmek bunlari yiyin ve boool su. Onun disinda korkmayin gelmezse de gelmez dunyanin sonu degil. Bebeginiz saglikla buyusun devasiz derdi olmasin tek derdiniz bu olsun. Dunyada ne ill ne son defa mamayla beslenen bebek olur. Ben de mamaya gectim bilincli olarak. Ulkemizde mamaya karsi tu kaka gibi bir bakis mama icirenanneye de yetersiz dayatmasi yapiliyor ne yazik. Hic annesi olmayan bebeklerin yegane besin kaynagi oysaki neden kotu birsey olsun mama.
A
Ayşegül S. ..
29 Ekim 2025 08:01
Enfeksiyon riskinden dolayıkucağımızavermiyolar . Haftada 2 güngörebilme şansım varsana bi kez ayağına dokundum başka da dokunamadım. Belki yarın verirler yarın görüşme günümüz . Fotoğraf atmışlardı bi kez ona bakıyorum şuan
A
Ayşegül S. ..
29 Ekim 2025 08:05
Doğru söylüyorsunuz mamaya asla ön yargılı değilim. Ama bir kez olsun emzirmek isterdim. Tutup tutmayacağını bile merak ediyorum. Elbette süt olmadıgında mama vereceğim.
H
Hümeyra T.
29 Ekim 2025 08:11
Bol su, uyku ve süt yapan yiyecekler tüketin. Benim de ilk zamanlar böyleydi. Doktorum ilk 5 gün anne sütünün az olduğunu, 5.günden sonra geldiğini söylemişti. İlk zamanlar mamayla anne sütünü destekledik. Sağım yapmayı düzenli şekildr sürdürün. Anne sütü taleple güçlenir, hiç bırakmayın. Kuru incir, siyah üzüm, gün kurusu derler (siyah kurutulmuş kayısı). Bu üçünü kaynatıp ister komposto gibi suyuyla için isterseniz de kaynattıktan sonra ceviz de atıp blenderdan geçirin smoothi gibi için. Doktorum komposto ve anne çayını önermişti. dr.cooks momys baby tea (mavi ambalajlı olanı) önerdi. Bunlar ve özellikle incir gerçekten sütü arttırmada çok iyi. Bol su ve uyku, bu dönemler geçiyor ben 1,5ay kadar hep tedirgindim sütüm yok veya azaldı kaygısıyla geçti ama söylediklerimi yaparak güçlendirdim.tedirginliğiniz çok normal hepimiz bu süreçlerden geçtik, pozitif ve rahat olun inşallah zamanla düzene giriyor. Bir de makineniz ne bilmiyorum ben sağ mememi sağamadım evdeki makinenin gücü yetmedi kanalları açmaya, yoğun bakımda bir cihaz vardı gerçekten çok güçlü sağım yapıyordu biraz orada meme kanallarını açmış oldum daha rahat süt geldi
İ
İpek
29 Ekim 2025 08:45
Bu zor zamanlardan cabucak kurtulursunuz insallah, ben bebeginizi kucaginiza aldiginizda her seyin yoluna girecegine inaniyorum, acil sifalar dilerim 🌸

Melek M.
29 Ekim 2025 08:46
Çok geçmiş olsun 27 haftalık doğum yapmıştım. İki ay sağım yaptım. Bazen bir saat süren sağımlar yaptım 15 dk bir göğüs sonra diğeri diye dönüşümlü dönüşümlü sağım yaptım. Olumsuz düşünmeyin çok erken doğmamış sütünüz gelir. Bebeğinizi verdiklerinde ve ten teması yaptığınızda da artacağını düşünüyorum. Ayrıca iki saatte bir sağım yapabilirseniz aslında daha iyi olur. Bol bol uyuyun ve en az üç litre su için günlük
A
Ayşegül S. ..
29 Ekim 2025 08:48
Teşekkür ederim Hümeyra Hanım şimdi eşime söyleyeceğim bu söylediklerinizi aldırıp uygulamaya geçeceğim . Hastane tipi makinayla da sağdım ama hiçbir işe yaramadı lansinoh eller serbest modelini kullanıyorum . Bugün sol taraftan kan bile gelmedi
A
Ayşegül S. ..
29 Ekim 2025 08:58
Çok teşekkür ederim .İpek Hanım çok sağolun
A
Ayşegül S. ..
29 Ekim 2025 08:59
Ten tene teması iple çekiyorumMelek Hanım. Bebeğimi çok özledim