Bebeğim Kundak Yaptırmak İstemiyor
84 görüntüleme
Ö
Özge K.
10 Eylül 2025 23:47
Merhabalar arkadaşlar bebeğim 3 4günlük artık kundak yaptırmak istemiyor çok ıkınıp resmen açmak istiyor ellerini sürekli ağzına götürmek istiyor sanırım bundan kaynaklı çok ıkınıp sıkılıyor fakat ellerini açtığıımızda hala sıçraması devam ediyor hemde o şekilde tam uykuya dalamıyor sizler ne yapıyorsunuz önerisi olan mıdır?
P
Pınar K.
10 Eylül 2025 23:54
Bir elini dısarda bırak birini kundak yap
E
Ece A.
11 Eylül 2025 00:23
Owli uyku gurusu kullandım hala da kullanmaya devam ediyorum 3 aylık
S
Saziye G.
11 Eylül 2025 01:32
Benim bebeğim de öyleydi asla yaptırmadı ellerini emerdi hep bende yapmadım o şekilde büyüdü şuan 9 aylık
R
Rumeysa K.
11 Eylül 2025 01:48
Benim bebeğim de istemedi bazen bir elini pjamın içine bırakıyordum bi eli dışarıda öyle devam ettim sıçraması geçene kadar sonra onu da bıraktım şu an 4 aylık
M
Mediha ..
11 Eylül 2025 02:27
Bir eli dışarda kalacak şekilde kundak yapmaya devam edebilirsiniz özellikle akşam uykularında sıçrasa bile bırakmamanız gerekli bir kaç gün kadar böyle ilerleyin eğer aynıysa süreyi uzatabilirsiniz daha sonrasında iki elini çıkarıp sadece beline sarın bir kaç günde böyle devam edin daha rahat uyuduğunu gözlemlediğinizde komple bırakabilirsiniz bebek adapte oluyor merak etmeyin

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
12 Eylül 2025 08:25
Merhaba 🌼 Bebeğinizin kundakta huzursuz olması ve ellerini serbest bırakma isteği, onun kendi kendini sakinleştirme arayışının bir parçasıdır. Sıçrama refleksi ise, özellikle bu ilk günlerde, tam uykuya dalmalarını engelleyen normal bir reflekstir.
-Bebeğinizin ellerini ağzına götürmesine izin veren, ancak gövdeyi sarmalayarak sıçrama refleksini önleyen özel uyku tulumları veya kundaklama yöntemlerini deneyin. Bu, hem kendini rahatlatmasını hem de kesintisiz uykuya geçişini kolaylaştıracaktır.
-Bebeğinizin ellerini ağzına götürmesine izin veren, ancak gövdeyi sarmalayarak sıçrama refleksini önleyen özel uyku tulumları veya kundaklama yöntemlerini deneyin. Bu, hem kendini rahatlatmasını hem de kesintisiz uykuya geçişini kolaylaştıracaktır.