Bebeğim Kakasını Asla Yapamıyor
57 görüntüleme
N
Neşe A.
10 Ekim 2025 23:04
Bebeğim yirminci gününden itibaren kendi kendine kaka yapmayı bıraktı. Ben onun ağlamalarına çok üzüldüğüm için haftası dolduğu zaman gliserin kansuk isimli fitili küçük parçalara bölerek kullanıyorum ama alışkanlık yaptığını söylüyorlar. Duphalac isimli şurubu önerdi bir doktor kullandım fayda etmedi. nbl probiyotik kullanıyorum, rezene karışımlı bitki çayı içiyorum, her gün bir çay kaşığı hakiki zeytinyağı içiriyorum yine de bebeğim kakasını kendiliğinden yapmıyor. Şu an tam üç buçuk aylık ve anne sütü dışında bir şey yiyip içmiyor. Gaz masajları, egzersizler, poposunu kulak çubuğuyla uyarma gibi her türlü tekniği deniyorum ama olmuyor. Kafam çok karışık fitil mi kullanmalıyım, lavman mı yoksa kendi yapana kadar beklemem mi gerekiyor? En fazla bir hafta bekleyebiliyorum sonrasında acıdan kıvaranarak ağlayarak perişan oluyor bu duruma dayanamıyorum. Ne zaman geçecek bu durum nasıl düzelecek önerisi olan ve aynı durumu yaşayan varsa yazabilir mi lütfen!

Özge U.
11 Ekim 2025 00:31
Merhaba anne sütü ile beslenen bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal karşılanıyor. Benim kızımda 1 hafta kadar yapmadığı oluyordu. Ama 4. Aydan sonra kaka yapması düzene girdi. Tabi bazı ilaçlarda faydadan çok zarar verebiliyor bebeklere özellikle fitil kullanımı ve popoyu çubukla uyarma çok önerilen ve sık sık yapılması tavsiye edilen şeyler değil. Ayrıca zeytinyağınında kakayı yumuşattığı yönünde yanlış bilgiler mevcut. Rezene yerine kimyon çayı içebilirsiniz belki yanında kuru incir ve kuru kayısı gibi kuruyemişler tüketirseniz bebeğiniz için daha etkili olabilir. Bence biraz kaka yapmayı bebeğinize bırakın. Siz masajlarla ve ılık dış ile destekleyin zamanla düzeleceğini umuyorum.
N
Neşe A.
11 Ekim 2025 00:33
Teşekkür ederim Özge hanım umarım benim bebeğim de sizin bebeğiniz gibi dördüncü aydan sonra düzelir sabırla bekliyorum düzelmesini

Özge U.
11 Ekim 2025 01:25
İlk 6 ay zor bir süreç sonrası biraz daha kolaylaşıyor. Stres olmayın belki bebeğinizde stres oluyordur. Akışına bırakın 10 gün sonra da kaka yapmıyorsa muhakkak doktora başvurun doğru yönlendirme ile daha çabuk çözüm bulabilirsiniz