Bebegim de Uyku Teroru Olabilir mi?
162 görüntüleme
E
Emel
18 Ekim 2025 20:43
5 aylık bebegim uyku konusunda hic problem yasamadık ama son 1 haftadır geceleri ciglik cigliga aglıyor sanki kabus gormus gibi kalkıyor tam uyanık olmuyor etrafa bakınınca gozlerini acınca aglaması kesılıyor bir keresinde nefesi kesildi morarmaya baslamıstı aglarken su vurdum yuzune kendine geldi 5 15 dk arasında degisiyor bu aglamaları sakinlesip uykuya dalıyor internetten arastırdım bebeklerde bazen uyku teroru olabilirmis o tarz bir sey yasayan var mı acaba
R
Rüm ..
18 Ekim 2025 21:15
Bu konuda fikrim yok ama morarma varsa nefesi kesiliyorsa yüzüne üfleyince kendilerine geliyorlar ama doktora göstermekte fayda var kalbi için benim bebeğim de oldu gösterdim bir şey çıkmadı belki zamanla geçer her ihtimale karşı göstermiştim
A
Ayşe N. D.
18 Ekim 2025 21:18
Diş sancısı vuruyor olabilir mi? Bu aylarda genelde diş sancısı olabiliyor temiz içerikli (lidokain içermeyen) diş jeli işini görür rahatlatır sesi giderek ağladığında hafifçe üfle yüzüne su vurmak yerine :)
E
Emel
19 Ekim 2025 03:58
@Rüm pazartesi kontrolumuz var umarım bir sey cikmaz
E
Emel
19 Ekim 2025 04:00
@Ayşe Nur Demir dis vs degil uyumadan once dis granulu kullanıyorum mutlaka gazını da cıkartmıs oluyor o an panikten uflemek gelmemisti aklıma

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
20 Ekim 2025 07:40
Merhabalar 🌼 5 aylık bebeğinizin 1 haftadır yaşadığı gece çığlıkları, tam uyanık olmaması ve nefesinin kesilmesi durumu, bebeklerde uyku terörü (Night Terrors) olmaktan çok, 4. Ay Uyku Gerilemesi ve aşırı yorgunluğa bağlı nörolojik bir tepkiyi işaret eder. Uyku terörü bu yaşta nadirdir. Nefesinin kesilmesi ve morarma ise, ağlamanın şiddetiyle ilişkili bir nefes tutma nöbeti olabilir ve bu durum derhal tıbbi değerlendirme gerektirir. Bu durumun temelini oluşturan uykusuzluk döngüsünü kırmak için, bebeğinizin gündüz uyanıklık sürelerini bu yaşa uygun 1.5-2 saat aralığında tutarak aşırı yorgunluğunu engellemeli ve gece uyanışlarında sakin kalarak ona destek olmalısınız. En önemlisi, nefes kesilme nöbeti için vakit kaybetmeden bir çocuk nörologuna başvurmanızıı öneririm
E
Emel
20 Ekim 2025 17:26
Tesekkur ederim Fatma hanım doktorla gorustum uyku duzenine dikkat ederek ilerleyeceğiz, devam ederse farklı bir yol izleyecegiz.