Bebeğim Anne Sütü İçmek İstemiyor
79 görüntüleme
D
Dilek A. ..
10 Eylül 2025 12:42
Merhaba arkadaşlar burada yeniyim. Bir sorunum var ve asla çözüm bulamadım. Sormadığım, araştırmadığım yer kalmadı ve buraya yazmak istedim. Bebeğim 3.5 aylıkken algı açılmasıyla beraber meme reddi yaptı ve sütüm azaldı. Sağım ile beraber kaşıkla beslemeye başladık. O süreçten sonra emzirme danışmanı ile çalışmama rağmen memeye dönmedi ve kaşıkla beslenmeye devam etti. Sadece geceleri uykuda biraz aktif birazpasif emiyordu. (Memede 3 dk duruyordu sadece bir iki çekiş yapıp bırakıyordu.) 9. Aydayız ve 2 hafta öncesine kadar bu şekilde devam ediyordu. Kaşıkla beslerken de içmek istemiyor. Oyuncak vs göstererek zoraki içiriyoruz. Ben de sağımı bıraktım ve sadece gündüz iki uykusunda ve gece uykusunda emzirmeye başladım. Uyku haliyle aktif emmediği için tekrar sütüm azaldı. Sağım yapınca göğüslerim uzun süre dolmuyor, yapmasam çok azalıyor. Kaşıkla tekrar beslemeye döndük asla içmiyor, döküyor artık oyalayamıyoruz. Biberon kabul etmiyor. Bugün total sadece 100cc süt içti. 3 ana 1 ara öğün veriyorum. Öğünleri de normal miktarda vermeye çalışıyorum. Onu da zoraki yiyor. Sistemik olarak bir sıkıntısı yok, aktif ve canlı. Çişli bez sayısı 3, bazı günler 4. Ne yapacağım bilmiyorum nasıl yol almalıyım? Başından böyle şeyler geçen varsa tecrübelerini aktarırsa çok sevirinim, çok çaresiz kaldım.
E
Elif G. A. Ö.
10 Eylül 2025 13:26
Bana emziren anneyi danışman olarak önerdiler, bu tarz sorunları sayfasında paylaştığını görüyorum. Umarım çare olur
D
Dilek A. ..
10 Eylül 2025 13:28
Çok teşekkür ederimmm
E
Emine T. ..
10 Eylül 2025 13:30
Benim kızım 4 buçuk aylık bahsettiğiniz kadar şiddetli olmasa da biz de bir aya yakındır aynı sorunla boğuşuyoruz biz henüz ek gıdaya da başlamadık kucakta pışpışlayarak mayıştırıp emzirmeye çalışıyorum sadece kilo alımı yavaşlamış bilmiyorum bundan mı bunlaea ek olarak sadece memeyi değil beni de reddediyo ben işteyken babası bakıyo babası gşdince çığlık kıyamet kopuyo sağılmış süt mama meme herşeye karşı gelmeye başlıyo babayı gördüğü gibi bütün sorunlar çözülüyo sanki en azından sağılmış sütü baba içirebiliyo ben tükenmişliğe girmek üzereyim
D
Dilek A. ..
10 Eylül 2025 13:36
Çok haklısınız o kadar yorucu bir durum ki kaç kere ağlama krizi geçirdiğimi anlatamam. 4. Ay algı açılmasıyla böyle şeyler olabiliyor sonra düzeliyor diye okumuştum. Umarım bir an önce düzelir çaresizlik çok kötü hissettiriyor.