Bebeği Tek Böbrekli Olan Var mı?
62 görüntüleme
A
Ahsen A. ..
7 Ekim 2025 18:10
Hamileliğimin 19 haftasnda böbreğinde kist görmüştü kadın doğum uzmanımız, ayrıntılı ultrasonda kesinleşti, Perinatoloji gönderdi orada Multikistik diplastik tanısı aldık, kalan haftaları 2 haftada bir olacak şekilde iki doktorla takipteydim suyu için bi sıkıntı olmadan 39+3 de vajinal doğum yaptım, isonra doktorumuz nefrolıjiye gönderdi idrar kan ve ultrason bakıldı sitnigrafi sonra çekilecek denildi şuanda 6 aylık kızım 2 ay önce sitnigrafi de çekildik sol böbreğinde tutunma olmadı çalışmıyor Muş yani, kistler de küçülmeye başlamış böbrek kistlerle birlikte kaybolacak denildi, sorum şu antibiyotik kullanımı, İYE dikka edilecek , ve senede bir kontrolümüz olacak onun dışında başına böyle bir durum gelip sağlıklı şekilde i çoçuk büyüten varmı yada tanıdığı olan ? Genetik değil yanında herahngi bir hastalığı da yok omirilik açıklığı, 6 parmak veya diğer organlarında bir sorun yok böbrek çalışmaz deniliyor ama hamileliğimde suyuda çok iyiydi doğduğunda da idrar yapması veya idrar tahlilleri de iyidi. Acaba kistler kaybolunca çalışır mı tıbben mümkün değilmiş. Biliyorum tek böbrekle yaşayıp yıllarca sıkıntı yaşamayan çok insan var ama böyle annelerinde fikirlerini tecrübelerini duymaya ihtiyacım var
İ
İlayda S. ..
7 Ekim 2025 18:42
Moralinizi bozmayın benim yeğenimin tek böbrekli olduğunu 6 yaşinda ögrendik şuan 24 yaşında hic bir problem yok senede 1 kez kontrole gider sadece o zaman detayli ultasyonlar vs yoktu varsa da büyük sehirlerde vardir fark edilmemis 6 yaşinda karin ağrisi için ultrasyon çekilirken farkedilmişti
A
Ahsen A. ..
7 Ekim 2025 19:14
Teşekkür ederim ilayda hanım yeğeniniz kızmı erkek mi ? Doktorumuzda demişti sokakta 100 kişiyi çevirsek baksak mutlaka birinde bböbreğiyle iligli bir sorunu vardır demişti ne kadar çoğaldı bu böbrek hastalıkları demiştim oda eskiden se vardı ultrasonlar bu kadar detaylı değildi yanılma yapıda çoktu göremesek bile bazen cihazdan yada pozisyondan görememiş diyedebiliyıduk artık öyle bir durum yok dedi bilmiyorum etrafımda erkek bebeği olup genişleme olan çok ama bu şekilde kistten dolayı çalışmayan kimse yok içimi rahatlatmak için bu şekilde sağlıklı örnekler duymaya ihtiyacım var maalesef annelik çok değişik bir duygu