Bay Bay Yapmıyor

100 görüntüleme
R

Rumeysa T.

9 Kasım 2025 10:50
Bebeğim tam 13 aylık göz teması var sosyal gülümseme var ismine seslenince başka şeyle ilgilenmiyosa bakar illa alkış, gel gel,ben alo yapınca oda elini kulağına götürür alo yapar, işsret etme var.tarak görünce saçına götürür tarar gibi yapar. Öpücük atar gibi dudaklarımı açıp kapatınca oda aynını yapıyor. Parmaklarımla dudaklara bırr bırr yapıyorum yapıyor oda.lamba nerde diyince lambayı gösterir baban nerde diyince babaya bakar. Aa baban geldi dediğimde hemen kapıya yönelir. Baba dede mama gel kullandığı kelimeler. Al ver yapıyor komut olarak.Ama hala bay bay yapmıyor bu önemli bir sorun mu çok kafamı kurcalıyor takılıyorum lütfen bilen birileri cevap versin yada benzer durumda olanlar varsa yazabilir mi
R

Rumeysa T.

9 Kasım 2025 10:51
@Merve Kılıç
R

Rumeysa T.

9 Kasım 2025 10:51
@Fatma Uygur
R

Rumeysa T.

9 Kasım 2025 10:52
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan
R

Rumeysa T.

9 Kasım 2025 10:53
@Osman Gönülal
R

Rumeysa T.

9 Kasım 2025 10:53
Sayın hocalarım görüp cevaplarsanız çok sevinirim
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

9 Kasım 2025 11:07
Rumeysa hanım merhaba. Bahsettiklerinizden yola çıkarak iletişim ve dil gelişimine bakılacak olursa çocuğunuzun alıcı dili yani anlama, komut alma becerisi gelişmiş ve akranlarıyla uyumlu duruyor. 15 aya kadar ilk sözcüklerini ürettiği takdirde akranlarıyla uyumlu şekilde tipik gelişim gösterdiğini söylemek mümkün olacaktır. Bu noktada çocuğunuzun sadece bay bay yapmıyor oluşu iletişimsel açıdan şüphe uyandırıcı bir durum olarak değerlendirilmez.

Bay bay jesti yapması adına şunları yapabilirsiniz:

- Çocuğunuzun göreceği şekilde farklı kişilere, farklı ortamlarda bay bay yapın. Çocuğunuz sizin bay bay yaptığınızı görsün, izlesin, yani çocuğunuza bol bol model olun.
- Çocuğunuza bay bay yapması adına ‘hadi sen de yap, bak gidiyor, ben bay bay yaptım, sen de yapsana’ şeklinde psikolojik baskı oluşturmayın.
- Her çocuğun dil gelişimi benzer basamaklarda farklı şekilde seyreder. Çocuğunuzun gelişimine uyum sağlayın, endişelenmeyin ve onun gelişimine şahitlik etmenin tadına varın.
- Dil gelişimini desteklemek adına ona bol bol kitap okuyun, kitap okumayı etkileşimli hale getirin. Bununla alakalı bilgiyi Osman hocayla çektiğimiz videoda vermiştim. Göz atabilirsiniz. ✨

https://www.instagram.com/reel/DQorf0WDCt4/?igsh=MWdxM2U0eG83ampmMw==

R

Rumeysa T.

9 Kasım 2025 11:07
@Mine Duman
R

Rumeysa T.

9 Kasım 2025 11:10
@Merve Kılıç hocam komut alması şöyle mesela alkış yapm derim çoğu zaman yapar elinde bir şey varsa elimi uzatıp ver diyorum bana uzayıyor bazen tamamen elime veriyor bazen elime veriyor ama bırakmıyor al diyorum alıyor hemen. Ama topu al babana götür desem götürmez şuan yürümüyor koltuklara tutunup gidiyor ve tay tay dediğimiz duruşu yapıyor üç saniye kadar
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

9 Kasım 2025 11:13
Şu an için basit komutları yani 1 eylem yapmasını gerektiren komutları (al, ver, tut gibi) anlaması çok normal. Yaşı ilerledikçe daha uzun komutları (al ve götür, al götür babana ver) almasını bekliyoruz. Yürüyüşü noktasında bir bilgi vermem doğru olmaz, ben Dil ve Konuşma Terapistiyim, iletişim dil konuşma gelişimi benim alanıma giriyor. ✨
R

Rumeysa T.

9 Kasım 2025 11:14
Çok teşekkür ediyorum hocam bay bay jestini daha çok tekrarlicam onu da bunaltmadan @Merve Kılıç
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

10 Kasım 2025 18:10
Merve hanım çok güzel açıklamış aslında 💕💕

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir