Başta Yamukluk
169 görüntüleme
G
Gültaze G. ..
1 Eylül 2025 11:25
3 aylık kızım tek göğüs emziriyorum kafasının bir tarafında yamukluk oluştu zamanla düzelir mi yoksa yardım almalımıyım?
İ
İpek B. Z.
1 Eylül 2025 11:36
Şimdilik bol bol tummy time yapin, kafasının yamuklastigi tarafin tersine dogru döndürmeye çalışın ilgisini çekecek bir oyuncak, kart vs göstererek. Uyurken yaninizda yatiyorsa siz yamuklasan tarafin tersine yatın ki size o tarafa dogru dönsün. Gunduz uyurken de diger tarafa cevirin boynunu. Zamanla düzelebilir tabii ama dikkat etmek lazım. Benim bebeğimde tortikolis vardi ve o nedenle sag tarafa yatti hep, 6bucuk aydan beri kask takıyor maalesef, düzelmedi zamanla bizimki. Sizdeki durum farkli tabii ama yine de dikkatli olun, diger tarafa da çevirin uyurken hep.
G
Gültaze G. ..
1 Eylül 2025 11:49
Tek taraflı emzirdigimden boynunda da oluşmaya başladı araştırma hastanesinde fizyoterapist te gittim boynunu egzersizle düzeltiriz ama başı için birsey yapamam dedi.

Sanem K.
1 Eylül 2025 11:50
Merhaba, oğlumda olmuştu 7. Aya kadar devam etti doktoru kask önerdi. Fakat biz beyin cerrahından görüş almak istedik. Gerek görmedi zamanla düzeleceğini söyledi. Şimdi 1 yaşında gerçekten de düzeldi bir yamukluk kalmadı hiç. Dilerseniz siz de bir doktor görüşü alıp ona göre duruma bakın.
G
Gültaze G. ..
1 Eylül 2025 11:50
Söylediklerinizi dikkate alıcan teşekkür ederim
İ
İpek B. Z.
1 Eylül 2025 12:09
Boynundaki gerginlik azalinca zaten başını da diger tarafa cevirmeye başlayacak, fizyoterapistin bunu biliyor olmasi lazim aslında. Daha 3 aylik oldugu icin egzersizlerle birlikte başını çevirmeye alistiktan sonra diger tarafa yatmaya alışırsa muhtemelen düzelir Gültaze Hanım. Siz uykusunda israrla cevirin boynunu, biz ağlıyor uyanıyor diye kıyamadık işimiz kaska kaldi maalesef. Her çocuk farkli tabii ama ben tecrübemden dolayi pimpirikleniyorum, kask 23 saat takili kaliyor ve pahaline yazik ki. O yüzden burada kafayla ilgili bir sey görünce hep uyarıyorum bizim yaşadığımız gibi olmasin bebisler diye. Daha cok küçük, dikkat edip üstüne düstükce düzeltirsiniz. Sadece aglamalara aldanmayin bizim gibi :)) Bol bol tummy time yapın, internette tortikolis egzersizleri videolarina bakip oradaki hareketleri yaptirin, uyurken cevirin düzelir çabucak.

Sanem K.
1 Eylül 2025 12:24
Evet bu arada yazmayı unuttum bizde de tortikollis vardı 2 buçuk aylıkken farkedip doktorun yönlendirmesiyle fizyoterapiye başladik. Küçükken başladığımız için hemen yanıt verdi neyseki ve geçti. Sonra emekleyip yürümeye başlayınca tamamen geçti. Bol bol tortikollis egzersizi yaptırın İpek hanımın dediği gibi üzerine düşün. Böyle olursa hiçbir problem kalmaz geçer endişe etmeyin. Ben de çok endişelenmiştim:))
M
Melike G. ..
1 Eylül 2025 13:00
Merhabalar benimde bebeğimde sağ tarafa yatmaktan deformasyonel brakisefali vardı kask için kliniklerle görüştüm o zaman 3.5 aylıktı bebeğim ilk etapta pozisyonlama önerdiler 1 ay boyunca yatağın yönünü değiştirdim tummy time yaptık kucakta ve kanguru da taşımaya özen gösterdim yani kafası çok yer sert zemin görmedi çok şükür şu an 5.5 aylık ve gözle görülür değişim var klinikte hafif düzeyde kalmış dedi kendi doktorumda bir gün sağına bir gün soluna bir günde normal yatsın demişti hepsinde fayda var dikkat edilirse yani kaska gerek kalmadı umarım size de faydamız dokunmuştur anneler olarak 🙏🏻
G
Gültaze G. ..
2 Eylül 2025 10:31
Çok teşekkür ederim hepinize dikkate alıcam söylediklerinizi😊