Başka Evde Uyku Problemi

109 görüntüleme
K

Kadriye Y.

19 Ekim 2025 13:05
Bebeğim 2 aylık. Evden cıkınca dışarıda problem yok ama başka bir eve girince uyku problemi yasıyoruz uyutuyorum kanepeye yatırınca 2 dk sonra uyanıyor. Başka evde asla uyuyamıyor uyuyamayınca huzursuz oluyor. Bu hep böyle mi devam edecek kendi evimize girdiğimiz an yüzünde gülücükler açıyor mutlu oluyor hemen uykuya geçiyor. Düzelir mi dersiniz 🥲
H

Hande Ö.

19 Ekim 2025 13:23
Benim bebeğimde aynı durumda 🥲evimizi tadilat yaptırıyoruz 3 haftadır kayınvalidemde kalıyoruz asla gece uykumuz yok. Uyusa bile yarınlar saat aralıklarla uyanıyor
K

Kadriye Y.

19 Ekim 2025 13:29
Ne kadar da evlerine aşık bebişler 🥲Ben gideceğim yere ana kucağını taşıyorum onda uykuya dalıyor alınca uyanıyor bazen almıyorum onda uyuyo 30-40 dk :( Umarım düzeliyordur misafirliğe falan gidemiyorum resmen😅
H

Hande Ö.

19 Ekim 2025 13:32
Aynı durumdayız umarım bi noktadan sonra düzeliyorlardır😂 yoksa çok zor bi durum ya🥲 doktora götürdüm dün uyumadığı için, diş vs olabilir mi diye tüm muayeneleri yapıldı herhangi bir sıkıntı yok, doktorumuz ortam değişikliğinden psikolojik dedi🥲
K

Kadriye Y.

19 Ekim 2025 13:38
Umarım 🥹🙏🏽
M

Merve

19 Ekim 2025 14:16
7. Ayı bitiyor kızımın ben hala ev gezmesi yapamıyorum… ev dışında başka bir evde uyumuyor. Ya kendi evi düzeni olacak ua da dışarıda bebek arabasıyla gezerken olacak. Kendi aileme bile maksimum iki saatlik bir ziyaret yapabiliyorum ki o da uyanıklık zamanını kapsıyor geçmiyor yani alışkanlık bence bu
K

Kadriye Y.

19 Ekim 2025 14:21
Bu beni üzdü şu an 😢 ben de akşam yemeklerinde genelde annemlerde yiyorum ama dediğiniz gibi max 2 saat duruyor ağlamaya başlıyor sonra hoop eve geçiyorum yerini mi yadırgıyor diye düşünmüştüm ama değilmiş 40 gün hasır sepet bir beşikte yatırmıstım sonra park yataga gectik hiç yadırgama olmamıstı demek ki evdeki düzeni istiyorlarmış 🥲 tesekkür ederim Merve hanım cevabınız için 🙏🏽
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

20 Ekim 2025 07:30
Merhabalar 🌼 bebeğinizin kendi eviniz dışında uyuyamaması ve hemen uyanması, bu yaşta normal olan güvenli bağlanma ve ortam hassasiyetinden kaynaklanır. Bebekler, özellikle 3. aydan itibaren, kendilerini en güvende hissettikleri ortamın kendi evleri ve kokuları olduğunu öğrenirler. Başka bir evde uyanması, bu tanıdık ortam eksikliğinden kaynaklanan bir huzursuzluktur. Bu durum geçicidir ve düzelecektir. Başka bir evde uyuturken, bebeğinizin kendi evinizdeki uyku rutinini ve araçlarını (örneğin, aynı kundak, aynı ninni, aynı kokan bir eşya) yanınızda bulundurarak tanıdık bir güvenli alan yaratmaya odaklanmalısınız; bu tutarlılık, farklı ortamlara alışmasını kolaylaştıracaktır.
K

Kadriye Y.

20 Ekim 2025 09:37
Merhabalar çok teşekkür ederim Fatma hanım 🌸 dikkat edeceğim🙏🏽

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir