Baş Yüz Göz Kaşıma
175 görüntüleme
M
Meryem T. ..
10 Eylül 2025 19:16
Bebeğim7 aylık sürekli gözlerini başını kaşıyo kulağının içini sürekli kanatıyor kaşınmaktn başını çok sert kaşıyo çoğu zaman uykusundan bunun yüzünden kalkıyor terlediği zaman ekstra kaşınıyor onu normal karşılayabilirim terden kaşınıyordr diye ama sürekli öyle bezini açınca poposunu kaşıyo şort giydirince bacaklarını kaşıyo ve okadar sert kaşıyo ki kanatıyor çiziyor sık sık tırnak kesmeme rağmen
M
Meltem G.
10 Eylül 2025 19:19
Bebegi fazla giydiriyor olabilirsiniz rahatsız olduğu için kasiyabilir birde belki de eşyalarını yikadiginiz deterjan da eşyaların kumaş türünden dolayi kaşınıyor olabilir belki bir deri hastalığı var farkında değilsiniz belki alerjisi var birseylere kasinti olarak tepkime veriyor gibi bir sürü nedeni olabilir dermatoloji doktoruna göstermeniz en iyisi olur
S
Sembo
10 Eylül 2025 19:23
Cildi çok kuruysa ondanda kaşıntısı olabilir benim bebeğimde kaşıyor bu şekilde cildini nemlendirdiğimde kaşıntı hissiyatı gidiyor
M
Meryem T. ..
10 Eylül 2025 19:23
Giyimden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü tek parça salopet varken bile aynıydı deterjan olarak granül sabun kullanıyorum ve çift durulama yapıyorum eşyaları hep aynıydı değişim olmadı ama kaşıntı yaklaşık bir bir buçuk aydır başladı alerjik bir çocuk zaten diyet yapıyorum ben onlara karşı ama onlar da kaşıntı olarak belirti göstermemişti
S
Sembo
10 Eylül 2025 19:24
Ama arkadaşın dediği gibi alerji ihtimalini de değerlendirin
M
Meryem T. ..
10 Eylül 2025 19:24
Yok zaten egzaması var o yüzden sürekli nemlendirici kullanıyorum ama nemli iken de aynı yani kremi kullandığım zaman da aynı
S
Sembo
10 Eylül 2025 19:26
Bu egzaması ne zamandan beri devam ediyor yani diyet yaptğınız halde kaybolmadı mı
M
Meryem T. ..
10 Eylül 2025 19:26
Süt ve süt ürünleri bir de yumurta alerjisi var zaten onlada diyet uyguluyorum süt alerjisi çok hafifledi ilk zamanlara göre ama ilk zamanlar kaşıntı gibi bir belirtisi yoktu sadece yanaklar da kötü döküntü olmuştu ve onları çok aşırı kaşıyordu ama vücut geneli yeni başladı
M
Meryem T. ..
10 Eylül 2025 19:27
Hayır ara ara yanaklarda ve bir bacağın eklem içi bölgesinde çok az var yanaklar bazen artıyor bazen yok oluyor ama tamamen yok olmadı
S
Sembo
10 Eylül 2025 19:28
Anlattıklarınıza göre alerji ihtimali yüksek bazen ilk zaman göstediği tepki sonradan farklılaşabiliyor vücut hala ona karşı savaş veriyor demektir egzamasının kaybolması lazımdı alerjikse hala çıkıyırsa alerji halleri devam ediyor demektir çocuk alerji doktorunu ne diyor bu duruma
M
Meryem T. ..
10 Eylül 2025 19:32
Başlangıç evresinde görmüştü 3 aylık iken hava değişimi geçer emişti sonradan çok arttı memleketteydk tekrar için randevu bulamadık başka alerji doktoru yoktu sonra dönünce çok azaldı ara ara kendini gösteriyordu birkaç dermatolog gördü ilaç verdi geçirdi ilaçlar ama kendini tekrarladı
S
Sembo
10 Eylül 2025 19:38
İlaçlar geçici çözüm olmuş çocuk alerji doktoruna mutlaka tekrar görünün belliki çok rahatsız oluyor bebiş bizimde yumurta alerjimiz var egzamalar bizdede vardı önce krem kullandık sonra ben diyete başlamıştım bir daha tekrarlamadı ama ara ara yiyorum o gün baya rahatsız oluyor direk yumurtada yemiyorum örneğin paketli bisküvi yiyorum onun içinde var diye etkileniyor hemen bize bir yaşına kadar yasak koydu doktor bir yaşında tekrar test yapılacak
M
Meryem T. ..
10 Eylül 2025 19:41
Yumurta alerjisi maalesef daha uzun sürüyor ve daha belirgin belirtileri var bende yaşadım benzer durumu içerik kısmında izleri yazınca bile kullanmıyorum aynı alanda üretilen ürünler de bile etki edebiliyor çünkü
M
Meltem G.
11 Eylül 2025 15:24
Meryem hanim egzama varsa kasinti için bebek büyüdükçe kremler yetersiz kalıyor benim kızımda da var bioderma atoderm duş yagi var biz onunla rahatlamistik her gün onunla yıkıyorum vücudunu kopurtunce birkaç dakika bekleyip duruluyor öyle bir deneyin sizde de belki işe yarar
M
Meryem T. ..
11 Eylül 2025 15:28
Bende Bioderma atoderm intensive balm kullanıyorum birde Bioderma Abcderm şampuan kullanıyorum
Bekleyince daha kötü olmuyor mu banyo süresi kısa tutulmalı ve hemen nemlendirilmeli deniyor ya
Bekleyince daha kötü olmuyor mu banyo süresi kısa tutulmalı ve hemen nemlendirilmeli deniyor ya
M
Meltem G.
12 Eylül 2025 12:46
normal yikiyorsaniz birkaç dakika ve soğuğa yakin su evet ama bioderma atoderm duş yagi kullanirken kopurtup bikac dakika beklemek gerekiyor cildi yoğun nemlendiriyor bu bildiğiniz yag tek farkı hafif köpürtmesi Bn piyasada ki tüm ürünleri kullandım diyebilirim en iyisi bu önerdiğim bir deneyin bize çok iyi geldi bekli sizde de aynı etki olur ben atoderm balm kullanirken bebeğe sürdükten yarim saat sonra yeniden kuruma oluyordu hemen kabuklanma başlıyordu gunde kaç kez sürdüğümu sayamazdim Bu yağı kullanmaya başladıktan sonra sadece her gün duş aldırıp bu duş yagiyla yeterli geldi hiç nemlendirici vs kullanmadım sonrasinda cildinde kabuklanma kuruma geçti
M
Meryem T. ..
12 Eylül 2025 12:48
Baş ve yüze uyguluyor musunuz bebeğim saçlı bnm başına olur mu
M
Meltem G.
13 Eylül 2025 16:51
Başına surmuyoum yüzüne sürüyorum
M
Meryem T. ..
13 Eylül 2025 17:18
Biz de başında da kaşıntı oluyor ya acaba kullanmam da sorun olur mu