Baş Çevresi Acil

186 görüntüleme
H

Hilal G. P.

14 Haziran 2025 23:35
Benim oğlum 26 Ekim 2024' te 36+4 haftalık olarak doğdu. Hamileyken iki hafta geriden geliyordu hep. Doğum kilosu 2250,boy 42 cm. 6 ay 3 haftalıkken ölçümleri kilo 8.5,boy 71 cm ve baş çevresi 45 cm olarak ölçüldü. Bugün 7 ay 19 günlük baş çevresini ölçtüm 47 cm çıktı. Baş çevresi ile ilgili bi değerlendirme yapar mısınız?
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

15 Haziran 2025 03:59
Doğumdaki baş çevresini yazmamışsınız. Baş çevresi bebeklerde ortalama ayda bir santim büyüyecek şekilde buyur. Doğduğunuz zamandaki baş çevresine göre baş çevresi eğer ortalama bir santim gibi büyüyorsa endişe etmeniz gerekmez. Her çocuğun belli dönemlerde belli miktarlarda bir baş çevresi olması gerekmiyor. Benim kafam L boyutta bir kask için uygunken çok zeki bir arkadaşım S beden kask kullanıyor. Anlayacağınız, şu andaki santiminizin hiçbir anlamı yok içindeki beyin büyüdüğü sürece endişe etmeyin derim…
H

Hilal G. P.

15 Haziran 2025 04:19
Hocam doğumdaki baş çevresi söylenmemişti ama hatırladığım kadarıyla çok çok küçüktü erken doğdu çok zayıftı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir