Baş Çevresi

267 görüntüleme
G

Gökçe U. ..

5 Temmuz 2025 08:53
Hocam merhaba kızım 40 haftalık doğdu . Doğduğunda baş çevresi 35 cm idi boyu 50 cm kilosu ise 3 kg . 6. Ay kontrolümüzde ölçümlerde baş çevresi 40 cm çıktı boyu 65.5 kilosu ise 6.600 . 5. Ayda ise baş çevresi 39.5 imiş . Yarım santim büyümesi doktorumuz az gördü biraz daha takip edelim böyle devam eder ise norolojiye gözükelim dedi . Fakat bebeğimizi gözlemlediğimde baba mama gibi şeyleri söylemeye başladı desteksiz oturmak istiyor çok aktif bir bebek . Bir şeyi gösterdiğimizde aynısını tekrarlıyor emekleme gibi gelişim basamaklarını aslında tamamen sıkıntısız bir şekilde tamamlamış gözüküyor . Sizce her şey yolunda giderken sadece baş çevresinin küçük olarak devam etmesi bir sorun mudur ? Şimdiden teşekkür ediyorum
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

5 Temmuz 2025 09:18
Bu tarz durumlar genelde yanlış ölçüm nedeniyle oluyor ama bir ayda 0.5 cm büyüme için nöroloji ya da beyin cerrahiye gönderilemez bir bebek. Özel bir sorununuz yoksa doktorunuzu değiştirmelisiniz…
G

Gökçe U. ..

5 Temmuz 2025 09:19
Değerli yanıtınız için çok teşekkür ederiz hocam. En yakın zamanda doktorumuzu değiştireceğiz 🙏🏻
M

Mutlu Y.

3 Kasım 2025 17:18
Merhaba benim bebeğim 9 aylık baş çevresi 43 ve 2 aydır aynı kalmış büyümemiş korkmalı mıyım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir