Baş Boyun Kontrolü

127 görüntüleme
Y

Yasemin K.

14 Ağustos 2025 11:34
Merhaba herkese, kızım 4 buçuk aylık oldu. Başını hala tam anlamıyla tutamıyor. Çabalıyor aslında ama bir iki kez kaldırınca geri düşüveriyor. Kucağımızda yığılır halde duruyor, dik durmuyor. Destekli kucağımda oturtmaya çalışıyorum bükülüyor, duramıyor. Başı genellikle sağ tarafa dönük duruyor. Bir tane doktora götürdüm normal dedi ama artık etrafımdaki herkes bu bebekte bir şey var diyor ve canım çok sıkılıyor. Kan değerlerine de bakma gereği duymadı gittiğimiz doktor. Aranızda bebeği böyle olup ilerleyen aylarda düzelen var mı veya neler yaptınız? Benim ne yapmamı tavsiye edersiniz
İ

İrem E.

14 Ağustos 2025 11:55
Boynunda tortikolis olma ihtimali var çocuk doktoruna danışarak bir de fizik tedavi doktoruna muayene olun gerekirse ultrason yapılıp bakılıyor . Benim kızımda da doğuştan beri var ultrasonla teşhis edildi egzersiz ve masajlarla ilerliyoruz fizyoterapist eşliğinde . Benim kızımında başı sağa doğru duruyor . Tummy time ı sıklaştırmaya çalışın boyun kaslarının güçlenmesi için gerekiyor
Y

Yasemin K.

14 Ağustos 2025 12:07
Çok teşekkür ederim. Fizik tedavi doktoru yetişkin poliklinikleri normal değil mi yoksa bebekler için ayrıca fizik tedavi doktoru var mı? 5aylık olduğunda tekrar götüreceğim kontrole. Yüzüstü egzersiz yaptırıyorum ama durmak istemiyor. Sürekli deniyorum. Sizin bebeğiniz kaç aylık düzeliyor mu acaba
Ümran A.

Ümran A.

14 Ağustos 2025 12:14
Çocuk doktorundan rica edebilirsiniz boyun için ultrason çektirmek istiyorum diye , o sizi gerekli görürse fizik tedaviye yönlendirebilir.
Bebeğiniz daha küçük tortikollis var ise bile egzersizle düzelecektir
İ

İrem E.

14 Ağustos 2025 12:21
Yetişkinler için olan fizik doktoruna götürün doktor zaten egzersiz ve ultrason gerekiyorsa yönlendiriyor . Fizyoterapist bebek ve çocuklarla çalışan olursa faydalı olur . Benim kızım haftaya 4 aylık olacak büyük oranda düzeldi ama hala başı hafif sağa doğru duruyor fizyoterapiste gitmeye devam ediyoruz hem o egzersiz ve masaj yapıyor hem biz evde kendimiz devam ediyoruz . Tummy time için ilgisini çekecek sesli ışıklı oyuncaklarla deneyebilirsiniz bakmak için illa başını kaldıracak çok geçmiş olsun
M

Miray İ.

8 Kasım 2025 22:17
Merhaba Yasemin hanım düzeldi mi durumunuz
Y

Yasemin K.

10 Kasım 2025 18:29
@Miray İnan merhaba Miray Hanım. Kızım başını tutabildiğinde nerdeyse 5bucuk aylıktı diyebilirim. Gittiğim hiçbir doktor sorun var veya yok demedi, hep yuvarlak konuştular ama içimden hep vitamin eksikliği olabileceği geliyordu. Düşündüğüm gibi 6aylıkken kilo alamadığı için kan testi verdik ve B12 si düşük çıktı. B12 eksikliği bebeklerde gelişim geriliği, kaslarda zayıflık yapabiliyor. B12 başlayınca da kas tonusu daha iyi hale geldi çok şükür

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir