Bağırsak Enfeksiyonu Sonrası Öksürük
51 görüntüleme
M
Merve Y.
6 Eylül 2025 10:38
Bir hafta önce bağırsak enfeksiyonu geçirdik ilaç tedavisine başladık. Kızım 9 aylık bu arada. Doktor antibiyotik ve bağırsak düzenleyici şurup verdi onu kullanıyoruz. İshal ara ara oldu bu süre zarfında. Hafifledi baya. Ama ondan sonra burun akıntısı ve özellikle uyku sırasında öksürük başladı. Soğuk terliyor. Osmaniyede tatildeyiz ve burası bebeğime göre sıcak. Biz normalde Çanakkale de yaşıyoruz. Ne yapacağımı öksürüğü nasıl geçireceğimi bilmiyorum. Ayrıca iştahı da yok. Mama ile besleniyor. Ek gıda da bir sıkıntımız yok ama mama almıyor. Karnı doymadığı için ağlama krizine giriyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Başına gelen var mı çaresiz kaldım ya
B
Begüm A.
6 Eylül 2025 11:31
Yani ikisi farklı hastalık bence ilişkisi yoktur ama hava değişimden hasta olmuş olabilir. Osmaniye sıcak evet bendr Adanada yaşıyorum. Terlediyse üstünde kuruduysa klimaya girdiyse üstünü değiştirmediyseniz vs üşütmüştür. Ateş varsa doktora götürün bence. Bide öksürüğün derecesi önemli bizim doktorumuz öyle söylüyor. Eğer öksürüğü fazlaysa ciğere inmeden yine bi doktora götürün çok şiddetli değilse soğuk buhar verebilirsiniz. Burnunuda sf ile düzenli yıkayın bence. Soğuk terlemeside nem ve sıcaktandır. Üstünü hava durumuna göre giydirmeyi deneyin
M
Merve Y.
6 Eylül 2025 11:41
Bende hava değişiminden olduğunu düşünüyorum. Klimanın altında anca uyuyor osm sıcağında. Birde biz çok yaylaya in çık yaptık ondanda almış olabilir. Ateş bağırsak enfeksiyonunda vardı öksürükle birlikte ateş olmadı daha. Ciğere inip inmediğini şuan anlayamıyorum. Daha önce hiç başıma gelmedi. İlk bebeğim çünkü