Babıldama Yok.

225 görüntüleme
E

ESM03

13 Ekim 2025 10:08
9 aylık henüz baba dede gel anne gibi hiç bir kelimesi yok. Bir sorun mu bu ?
Dicle Y. .

Dicle Y. ..

13 Ekim 2025 10:39
Babildama tam cümle kurması değildir zaten bababa , agu , uuu gibi sesler çıkartması oluyor
E

ESM03

13 Ekim 2025 10:55
Biliyorum farkındaysanız kelime dedim ‘baba’ ‘dede’ gibi cümle kurmasını beklemiyorum zaten daha çok küçük. Ama ba ba ba gibi ya da ma ma gibi kelimeler yok
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

13 Ekim 2025 21:15
Saniye hanım merhaba.

- Öncelikle babıldama dediğimiz şey çocuğun heceleri arka arkaya eklemesidir, bababa/dedede/mamama derken anlamlı olarak birer kelime üretmemektedir.
- 6-9 aylık süreçte çocukların aynı heceleri arka arkaya ekleyerek babıldamasını bekleriz.
- 9-12 aylık dönemde babıldamaların çeşitlenmesini ve farklı hecelerin birbiri ardına eklenmesini bekleriz.
- 12-15 ay civarında çocuğun anlamlı olarak kelime üretmesini bekleriz. Buna örnek ‘baba, dede, mama, su, anne’ verilebilir.
- Bu süreçte çocuğunuzun dil gelişimini doğru şekilde destekleyebilirsiniz.
- Ekran maruziyeti varsa tamamen kesmelisiniz. Ekran maruziyeti çocuğun televizyon/tablet/telefon izlemesi olduğu gibi sizin onun yanında bu cihazları kullanarak çocuğunuzun duymasına neden olmanıza da ekran maruziyetidir.

Konularla alakalı videolarımı aşağıya ekliyorum. ✨

https://www.instagram.com/reel/DOytJrOjAZL/?igsh=MXVybnFhN2hsa3Bqeg==

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir