Babildama Yok

143 görüntüleme
A

Ayşenur Y. ..

8 Ekim 2025 19:53
Merhaba bebeğim 8 ay 5 günlük babildama bizi taklit etme alkış yapma vs birşey yok göz teması kuruyor ismine tepki veriyor motor gelişiminde hiçbir sıkıntı yok ne yapmalıyım?
F

Fulya O.

8 Ekim 2025 21:05
Merhaba benim bebeğim 9 aylık olmak üzere yaklaşık 10 gündür babıldamaya ve bay bay yapmaya başladı. Bi standart var evet ama her bebek aynı değil.korkmanız için erken bence. Sırayla öğretmeye çalışın 2 gün sadece bay bay yaptım herkese herseye sonra öğrendi. Anında taklit edemeyebilirler ya da hersey aynı anda algılamaları zor. Sıraylave sabırla ilerlemeliyiz galiba :) sağlıkla büyüsün
A

Ayşenur Y. ..

8 Ekim 2025 21:13
Teşekkür ederim 🌸
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

10 Ekim 2025 20:34
@Ayşenur Yazıcı Ayşenur hanım merhaba. Söylediklerinizle ilgili şunları söyleyeyim:

- 6-9 ay döneminde babıldamaların gelmesini bekleriz, çocuğunuz hala bu aralığın içerisinde bu nedenle endişeye kapılmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.
- Göz teması ve bakışmaların gelmiş olması, ismine tepki vermesi iletişimsel ve dilsel gelişim açısından gayet güzel becerilerdir.
- Bu noktada çocuğunuzun dil gelişimini doğru ve etkili şekilde desteklemenizi öneririm.
- Eğer ekran maruziyeti varsa tamamen kesmeniz önem taşımaktadır. Unutmayın ki ekran maruziyeti yalnızca çocuğun odaklanarak izlemesi değil sizin onun yanında telefonu yüksek sesle kullanmanız da ekran maruziyetidir.

Konuyla alakalı videolarımı aşağıya bırakıyorum. ✨

https://www.instagram.com/reel/DOytJrOjAZL/?igsh=MXVybnFhN2hsa3Bqeg==

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir