B12 Düşüklüğü 6 Aylık
82 görüntüleme

Hanife G.
14 Ağustos 2025 14:19
Doktorumuz 6. Ayda kanlarına baktı. B12 çok düşük dodex amp iğne başladı. Korkuyorum b12 eksikliği gelişim geriliği yapar diye bi. sürü yazı okudum.
N
Naz E.
14 Ağustos 2025 14:59
Kaç çıktı b12 değeri 6 aylıkken bizimde 122 çıkmıştı önce dodex ampul kullandık sonra ocean damla korkmayın bilşey olmaz çok çabuk yükseliyor

Ayşenur E. ..
14 Ağustos 2025 15:01
Merhabalar öncelikle korkmayın her şey düzelir ve yoluna girer. Bütün vitaminlere vücudumuzun ihtiyacı var ve eksikliği maalesef tüm sistemi etkiler. Ama neden 6. Ayda kanlarına bakıldı. Genellikle 9. Ay bakılıyor da. Yoksa siz mi istediniz bir şeyden şüphelenip? Ayrıca genellikle b12 ampul iğne yazılmıyor bebeklere damla ya da şurup formunda veriliyor. Ve size reçete edilen B12 ampulün dozu kaç mcg? Eğer yüksek doz ise ampulun tamamını değil de yarısını mı yapacaklar? Dr mutlaka bir şey demiştir. Sizin için araştırma yaptım bu da önemli bir konu bence…. 6 aylık bir bebekte Dodex ampul (içeriği siyanokobalamin, yani B12 vitamini) kullanımı, doktor onayı olmadan kesinlikle başlanmamalıdır.
Çünkü:
• Bebeklerde B12 eksikliğinin neden kaynaklandığı (anne sütündeki eksiklik, emilim bozukluğu, metabolik hastalık vs.) mutlaka araştırılmalıdır.
• Dodex ampuller erişkin dozda B12 içerir (genellikle 1000 mcg), bu bebekler için çok yüksek olabilir.
• Bebeklerde B12 takviyesi genellikle daha düşük doz ve özel formülasyon (damla veya şurup şeklinde) ile verilir.
• Yanlış doz hipervitaminoz riskine ve bazı nadir reaksiyonlara yol açabilir.
Eğer doktor bebeğe B12 ampulü verirse, genellikle ampulün tamamı değil, belirlenmiş küçük bir kısmı oral (ağızdan) veya nadiren enjeksiyon şeklinde uygulanır ve bu da sağlık personeli tarafından yapılır.
Şimdiden geçmiş ve şifa olsun.. :)
Çünkü:
• Bebeklerde B12 eksikliğinin neden kaynaklandığı (anne sütündeki eksiklik, emilim bozukluğu, metabolik hastalık vs.) mutlaka araştırılmalıdır.
• Dodex ampuller erişkin dozda B12 içerir (genellikle 1000 mcg), bu bebekler için çok yüksek olabilir.
• Bebeklerde B12 takviyesi genellikle daha düşük doz ve özel formülasyon (damla veya şurup şeklinde) ile verilir.
• Yanlış doz hipervitaminoz riskine ve bazı nadir reaksiyonlara yol açabilir.
Eğer doktor bebeğe B12 ampulü verirse, genellikle ampulün tamamı değil, belirlenmiş küçük bir kısmı oral (ağızdan) veya nadiren enjeksiyon şeklinde uygulanır ve bu da sağlık personeli tarafından yapılır.
Şimdiden geçmiş ve şifa olsun.. :)

Hanife G.
14 Ağustos 2025 16:48
Bizim doktorumuzun rutini bu. 6.ayda 9.ay kadar ayrıntılı olmasada belirli şeylere bakıyor kanda. Ve kalça röntgeni çektiriyor. 160 çıktı bizim b12 ampulun yarısı iğne şeklinde yaptırın dedi. Ağızdan da olur ama iğne şekli kadar etkili olmaz toparlayalım dedi. Benim de baktırmamı söyledi.