Az Emme

150 görüntüleme
A

Ayşe K.

9 Ekim 2025 14:03
Bebeğim 3 aylık. Bir anda emme miktarı azaldı daha kısa emiyo emme aralıkları da çok uzadı. Bu aralıkta bir huzursuzluğu olmuyo ama sanki az besleniyor gibi hissediyorum. Sık sık memeye götürünce de emmeyi reddediyo. Bu durumda nasıl ilerlemeli?
G

Gamze P.

9 Ekim 2025 14:11
Küçüktü çabuk yoruluyordu uzun surede emiyodu şimdi büyüdü cene kasları güçlendi hızlı hızlı emiyo doyuyor
L

Leyla E. A.

9 Ekim 2025 14:18
Aynısını bende yaşıyorum Ayşe hanım çok az emiyor emme aralıkları uzadı açoldıhunu düşünüyorum sürekli :( memeyi de istemiyor
A

Ayşe K.

9 Ekim 2025 14:23
Tam olarak aynı durum. Mama verince alıyo ama . Meme reddi başlangıcı böyle bir şey mi acaba
Yasemin E. .

Yasemin E. ..

9 Ekim 2025 14:55
Bende benzer bir durum yaşamıştım hatta memede ağlamaya başlamıştı 5 10 dk sonra. Farkettim ki gazı oluyormuşhizli emmeye başladığı içinoyle yapınca sakinleştirir gazını çıkartıyorum 2 3 dkara veriyorum sonra güzelce emiyor
Ş

Şeyma N. P.

9 Ekim 2025 15:40
Bugün ben de bu durumdan dolayı çok kaygılıydım. Kilo alımı düşük emmeyi reddediyo ara ara da biberonu da istemiyodu genelde uykuluyken güzel emiyo biraz daha biberon desteği yapıyorum ben
Buse G. A. .

Buse G. A. ..

Emzirme Danışmanı

10 Ekim 2025 21:06
Merhaba Ayşe Hanım,

3 aylık bebeklerde emme düzeni ilk aylara göre değişiklik gösterebilir. Daha hızlı emip kısa sürede doymaları ve emme aralıklarının uzaması sık karşılaşılan bir durumdur.
Bu dönemde emme refleksleri daha güclüdür hızlı emerler .
Dikkatleri kolay dağılır her sey ilgilerini cekmeye başlar.
Önemli.olan huzurlu olması günde 5/6 adet çişli bez almanız. Ve kilosu düzenli artıyorsa her sey yolundadır.
Emme sırasinda loş ve sakin bir ortam ayarlayın.Yarı uykuluyken emzirmeyi deneyin. Çok sık zorlamayın açlık sinyallerine göre sakince hareket edin. :)) Minik bir not biberona alısıp memeyi reddetmesini.istemeyiz emzirme destek.sistemi veya kaşık biberon deneyebilirsiniz.
Daha detaylı bilgiye ihtiyaciniz.olursa yazabilirsiniz :)
https://www.instagram.com/annebebekegitim.academy?igsh=MTQxODlrZmpsMHZjMg==

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir