Aynı Yatakta Meme de Uyutma

184 görüntüleme
İ

İrem Ö.

30 Eylül 2025 18:11
Merhaba bebeğim tam 8 aylık oldu. 4 aylıkken uyku gerilemesi yaşadığı zamanlarda yanıma alıp uyutmaya başlamıştım. Son 4 aydır bu şekilde her uyandığında memeye rahatça ulaşımı olacak şekilde uyuyor. 4buçuk aylıkken ile başladığım için çocuk doktoru sizi özlüyordur normal dedi. Ama normal mi yoksa ben mi abarttım. Bu durumu nasıl düzeltebilirim odaları ayırmak kendi yatağında yavaş yavaş bıraktırmak mantıklı olur mu benim durumumda olanlar varsa yardımcı olabilir mi
Şeyma A.

Şeyma A.

30 Eylül 2025 18:40
Merhaba güzel anne.
Bizde 2. Ayımızda bir hastalık sürecimiz oldu ve hastanede sadece yanımda yatırarak uykuya geçirip sakinleştirebiliyordum. Ve bu şekilde alıştığı için hala öyle yatıyoruz ama sadece gündüzleri. Geceleri hep yatağında uyuttum eve geldikten sonra şimdi de gündüz yine beraber yatıyoruz ama geceleri yatağında yatıyor. Ama belki şu montessori yataklardan alıp yavaş yavaş bırakabilirsiniz bu durumu. Çünkü bir anda odayı ayırıp yanınızdan uzaklaştırırsanız bu da tepki göstermesine sebep olur. Ya da mesela gece tamamen dalmadan önce yatağına alarak yavaş yavaş alıştırabilirsiniz.
B

Başak T. ..

30 Eylül 2025 18:42
Merhabalar. Benim oğlum normalde kucağımda pış pışlayarak uyuyordu. 4. Ayın sonlarında emerek uyumaya alıştı. Çünkü başka hiçbir türlü uyutamadım. Ben de her zaman olmasa bile bazen geceleri yanımda emerek uyutuyorum. 2.5ay sonra işe başlayacağım bu emerek uyuma işini çözmek istiyorum. Takip ettiğim kadarıyla en zor bırakılan destek emerek uyutmak. Nasıl yapacağıma dair fikrim yok. Bende buralarda bekleyeyimi iyi bir öneriye ihtiyacım var. Yoksa uyku eğitimi almayı düşünüyorum. Oda ayırmak konusuna gelince sanki 1 yaş daha iyi olur gibi. Bebiş hem memeden hem de odanızdan ayrılırsa güvende hissetmeyebilir kendisini bu tabi benim düşüncem. Uzmanlar veya diğer arkadaşlar ne düşünür bilemiyorum 🙂‍↔️
İ

İrem Ö.

1 Ekim 2025 05:13
Bende odayı montessori yatak alarak yavaş yavaş ayırmayı düşünüyorum açıkçası. Uyku eğitimi bende düşünmüştüm işe başladığım zamanlarda birkaç arkadaşımla görüştüm ister istemez zorlu bir süreç oluyormuş. İstikrarlı olunmazsa eğitim de diş sancıları ataklar zamanında bozulup gidebiliyormuş. Kendimi pek istikrarlı göremiyorum. İşe başladıktan sonra çok zorlanırım sanıyordum ama alıştım sanırım uykusuzluğa. Aslında ben daha çok bebeğimin uyku kalitesi tek yatarsa daha iyi olacak diye düşünüyorum
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

1 Ekim 2025 08:08
@İrem Özler Merhabalar 🌼 Öncelikle, yatakları ayırmadan (aynı odada kalabilirsiniz) kendi yatağına geçişe odaklanın. Bebeğinizi yatağa koyduktan sonra, onu emzirerek değil, sadece elinizi üzerine koyarak, pışpışlayarak veya sakinleştirici bir sesle uykuya geçmeye teşvik edin. Geceleri uyandığında hemen memeye ulaşmasına engel olun ve ilk olarak memeden bağımsız sakinleşme yöntemlerini deneyin. Süreci yavaş yavaş bırakmak (kademeli bırakma) bu durumda en mantıklı yoldur. Örneğin, önce emme süresini kısaltarak başlayabilir, sonra emzirmeden yatağında sakinleştirmeye geçebilirsiniz.
İ

İrem Ö.

2 Ekim 2025 05:57
@Fatma Uygur merhaba yazdıklarınız uzman görüşünüze göre eminim çok doğrudur. Sadece ben çalışıyorum ve dediklerinizi yapabilmem için tüm gece çaba sarf etmem gerektiğini düşünüyorum. Eşimden de bu konuda destek alabilecek durumda değilim. Sadece kendi odasında yine emzirerek uyutsam beraber uyusak sonra yavaş yavaş 13-14 aylık olduğunda da tamamen olacak şekilde gece beslemesini keserek ilerlesem nasıl olur. Herhangi bir problem oluşur mu çünkü dediğiniz yöntemi denemeye çalıştım fakat geceleri bende çok yorgun olduğum için bir istikrar sağlayamadım
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

2 Ekim 2025 07:01
@İrem Özler 13-14. aylarda kesme yöntemi, size şu an duygusal olarak en kolay gelen ama maalesef uyku bağımlılığını sürdüren bir yaklaşımdır. Bebeğiniz 13-14 aylık olduğunda kesme süreci daha da zorlayıcı olacaktır.Ancak elbette ki sizin iyi oluşunuz da çok kıymetli. Destek olarak hem yanında yatma hemde memeyi sunduğunuzda bunları kesmek zorlayıcı olabilir.Ynında yatamaya devam ederek; Memeyi kademeli kesip yanında yatmayı daha sonra kesmeyi düşünebilirsiniz.
B

Beyza ..

2 Ekim 2025 19:37
Mesela ben kademeli kesmeye çalıştım memeyi cekiyorum ama kendisi eliyle direk geri alıyor veremeyince ağlıyor nasıl kesebilirim başka kısaltmaya calisiyorum olmuyor agliyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir