Ayak İçe Basma
71 görüntüleme
E
Emine Ö. ..
12 Ocak 2026 19:04
Merhaba bebeğim 17 aylık yürürken içe basarak ve yan basıyor bu şekilde olan başka arkadaşlar var mı ?
İ
İpek B. Z.
12 Ocak 2026 19:06
Küçükken ben de yapıyormuşum annem bağdaș kurarak oturttum öyle düzeldi diye anlatir hâlâ😄
E
Emine Ö. ..
12 Ocak 2026 19:07
Düz taban ortopedik ayakkabıda giyiyor ama sonrasında düzelir mi acaba :)

Afranur K.
12 Ocak 2026 19:30
Ben bebekken basarmışım, annem ortopedik ayakkabı ile düzelttiğini söylüyor. Dışarıdan bakınca anlaşılmayan bir durum oldu benim için ama uzun süre giydiğim ayakkabılarda farkediliyor içe bastığım mesela.
Ama açıkçası yıl 2026 😂 bi doktor/fizyoterapist vs. De vardır bu durumun çözümü ile alakalı sadece bi ortopedik ayakkabı alıp düzeltmeyi ummaktan iyi bir çözüm bence
Ama açıkçası yıl 2026 😂 bi doktor/fizyoterapist vs. De vardır bu durumun çözümü ile alakalı sadece bi ortopedik ayakkabı alıp düzeltmeyi ummaktan iyi bir çözüm bence
E
Emine Ö. ..
13 Ocak 2026 18:19
Doktora gidip göstereceğim elbet bir yöntemi vardır diye düşünüyorum 🤗
G
Gözde ..
13 Ocak 2026 18:47
Merhabalar, fizyoterapist olarak bilgilendirme yapıyorum. Normalde çocukların ayak ayak bileği stabilitesi 6-7 yaşına kadar sürer. İçe dönüklüğün derecesine göre egzersiz+tabanlık önerilebilir. Egzersiz şart!Ya da ayak bileğini stabil tutacak bilekleri de içine alacak şekilde bir ayakkabıyla çocuğu desteklemek gerekir. Onun dışında ayak düzgünlüğü için yerden parmaklarla çarşaf toplama, parmak ucu yürüyüş, topuklarda yürüyüş, zemin farklılıklarında yürüyüş ( sert-yumuşak+eğimli vsvs.) parmak ucu kalkma ve inme, ayak tam tersi dışa olacak şekilde çocuğun aktif hareketini isteme bu bazen therabant(dirençli lastik) ile daha kolay olur hem kuvvet kazanımı elde edilir hem de fonksiyon odaklı çalışılmış olur. Therant olmadan da ayağın dışından iç yine doğru direnç vererek çocuğun ayağını dışa doğru getirmesini istersiniz olur biter. Yine yan yatışlarda dış grup kasları kuvvetlendirmek için bacak açma kapama çalışabilirsiniz. Oturur pozisyonda bacakları düz yapip indir kaldır çalışabilirsiniz. Amaç genel olarak bacak ve ayak kaslarını kuvvetlendirmek. Geçmiş olsun
E
Emine Ö. ..
13 Ocak 2026 19:11
Merhabalar teşekkür ederim bilgi için