Atopik Dermatit Alerji Döküntü
170 görüntüleme
M
Mustafa Ç.
10 Haziran 2025 11:46
7 ay 15 günlük bebeğim aylardır süt ürünleri alerjisi diyebilindi, yapılan testlerde süt yumurta sarısı yulaf avokado alerjisi çıkmadı. Atopik dermatit dendi. Bebeğime şu günlerde ne yedirsem vücudunda sürekli bir döküntü hali mevcut daha önce denediğim besinlerde şu anda zaman zaman döküntü yapıyor. Tadımlara ilk patates ile başlamıştım o da döküntü yapmıştı her şeyde 3 gün kuralını uyguluyorum yedirdiğim her şeyi not alıyorum. Aylardır kendim de süt ürünleri diyeti yapıyorum. Bazı besinlerin atopik dermatiti alevlendirebileceği söylendi. Şampuanı duş yağı ve giysilerini yıkadığım deterjanı değiştirdim.Ben de ona göre dikkat ediyorum ama nedense aynı noktaya tekrar geliyorum bu durumu yaşayan arkadaşlarım varsa eğer yardımcı olursanız sevinirim.
H
Hatice Ö.
11 Haziran 2025 07:58
Benim 10 aylık ikizlerimde de vardı ben bütün yiyeceklerini 3 gün kuralı ile vermeme rağmen 6. Aydan itibaren önce burun kenarlarinda hafif kizarik ile başladı nemlendirici sürdüm sabah akşam ama geçmedi, yeni bir yiyecek vermemiş olmama rağmen artarak ilerledi sadece ağız kenarında ve burun kenarlarinda vardı bir dönem göz kapağında da vardı bir iki gün sonra geçti ben mustelanin stelatophia kremini aldım onu kullanıyorum sabah akşam, ve her akşam banyo yaptırıyorum bir gün şampuanla yikiyorsam bir gün sadee su ile yıkıyorum ve duştan sonra mutlaka nemlendiriyorum, bu arada doğduklarında beri mustelanin sampuanini kullanıyorum, şu an yok denecek kadar geçti bir iki tane görünüyor bazen ama kendiliğinden geçiyor, bu arada yemeklerden sonra ıslak mendille ağızlarını ellerini siliyordum onu da bıraktım sivenonun köpük sabununu aldım her yemekten sonra onunla yıkıyorum yada elleri kirlendiginde sadece su ile yıkıyorum ıslak mendili hiçbir şekilde kullanmıyorum, hatta bir dönem diğer bebeğim de de cene altında ve ağız kenarında vardı o da geçti, atopik dermatit de önemli olan bakım cilt kuru kalmamalı duş rahatlatır ama her duşta sabun kullanmaman gerekir ve her duştan sonra mutlaka nemlendirmelisin sende bunlara dikkat edebilirsin
M
Mustafa Ç.
11 Haziran 2025 13:23
Kesinlikle öyle benzer durumları yaşamışız bende bioderma ve sivenonun ürünlerini kullanıyorum. Nemlendiriyorum da aslında doktorumuz hafta da iki gün duş dedi birinde normal sade su ile yaptırıyorum. Muğla da yaşıyorum ve suları aşırı kireçli onunda etkisi olup arttırabilir diye düşünüyorum.. Söylediklerinizi tekrar gözden geçireceğim teşekkür ederim..
H
Hatice Ö.
11 Haziran 2025 18:52
Bende Fethiye'deydim ilk belirtiler başladığında, şimdi Trabzondayiz daha da artmıştı buraya geldiğimizde ve ben sulardan olduğunu düşünmüyorum, musteladan memnun kalmasaydim Biodermayi deneyecektim ama musteladan memnunum
T
Tuğçe G. ..
13 Ağustos 2025 20:55
Benim bebeğim de atopik, Bizim domates kırmızı biber çilek karpuza alerjimiz var, sadece süt ürünleri yumurta olarak düşünmeyin asitli ürünlere dikkat edebilirsiniz. Bende mustela stelatopia kullanıyorum. Bioderma topik aldım tahriş etti bizimkini
S
Saziye G.
13 Ağustos 2025 21:00
Biobaby ürünleri bize iyi gelmişti şans verebilirsiniz