Ateşli Havalede Ne Yapmak Gerekiyor?
124 görüntüleme
M
Merve
30 Ağustos 2025 15:33
Merhaba en çok korktuğum şeylerden bir tanesi bebeğimin ateşli havale geçirmesi o krizi yaşaması. Gerçekten Allah hiçbir bebeğe böyle bir şey yaşatmasın çok zor ve üzücü. Ben ne yapacağımı bu konuda çok iyi bilmiyorum. Bilen hemşire anneler, arkadaşlar ya da bu konuya hakim kim varsa bilgilendirebilir mi?

Ayça K. A.
Hemşire
30 Ağustos 2025 15:38
Öncelikle bu tabloda sakin olmak çok önemli, ağız içinde bir cisim var mı diye kontrol edildikten sonra yan çevirin bebeğinizi, çenesini sıktıysa ve açmıyorsa açmak için zorlamayın ağzına bir nesne sokuşturmayın.önlük vs. Varsa üzerinde çıkartın boyun bölgesi rahatlasın. Havale geçirirken ağızdan ateşi düşürücü verilmez 4 saat içerisinde ateş düşürücü verilmemişse fitil yolu ile ateş düşürücü verin. Havale süresi çok önemli gördüğünüz ilk andan bitişine kadar geçen süreyi doktorunuza muhakkak söylemelisiniz süre tutun vakit kaybetmeden hastaneye gidin.
Y
Yeliz K.
12 Eylül 2025 16:50
Benim kızım havale hastası 5 kez havale geçirdi şimdiye kadar sakın olmak çok önemli bizimkiler 1 dk dan fazla sürmediği için nöbet geçince direk hastaneye gidiyoruz ama bizimki tanılı olduğu için ekstra havale durdurucu ilacı var onu içtiğinde geçirmiyor