Ateş Sonrası Öksürük

65 görüntüleme
M

Melek B. B.

7 Eylül 2025 19:38
Bebeğim 1 yaşında birkaç gün önce ateşlendi 39,1 ve acile gittik doktor antibiyotik ve ateş düşürücüye başladı üst solunum yolu enfeksiyonu dedi 3 gün sonra antibiyotiği bırakmamızı söyledi. Aradan 1 hafta geçti ve ateşi ateşlendikten 3-4 gün sonra düştü ama şimdi de kuru öksürük başladı gece uyurken flan da çok öksürüyor burun akıntısı yok öksürük için ne yapılmalı antibiyotiğe devam etmeli mi?
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

7 Eylül 2025 19:45
Tekrar muayne olmadan antibiyotige devam etmeyin. farklı bir enfeksiyon olabilir ya da ateşi yoksa alerjik olabilir, akciğerlerinin bir doktor tarafından dinlenmesi gerekir gece artıyorsa refluden olabilir yani binbir olasılık
E

Ebru O.

7 Eylül 2025 21:10
Benim oğlum da 39.5 derece de 1 gün ateşlendi ben şurup verdim ve duş a soktum. Ertesi gün bpğazına indi sesi inceldi falan biz. 3 4 günlüğüne Bodrum ve Antalya’ya gitmiştik . İlk gittiğimiz gün oldu aşırı sıcaktı gün boyu. Ve duş aldık otelde klima açtık ondan dolayı etkiledi. İştahı kesildi izmire dönünce doktoruna gittik hava verdi nebül için alerji şurubunu kullan dedi bide bitkisel bi öksürük şurubu verdi muayene sonrası antibiyotik de verdi geçmezse hırıltılı öksürüğü O zaman başla dedi 3 gün antibiyotiğini de verdim onu verirken probiyotik desteği de verdim. Hava ve alerji şurubu ile devam ettik. Şu an iyi çok şükür. Ama döndüğümzde eşim de bende hastalandım aynı şekilde ateş burun akıntısı hapşırık ve öksürük oldu.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir