Ateş Kusma Acil Yardıma İhtiyacım Var

55 görüntüleme
S

Sibel Y.

11 Ekim 2025 07:00
Bebeğim 1 yaşında Hiçbir şey yokken dün aniden huzursuz ağlamaya başladı çok zor sakinleştirdim normalde böyle ağladığını pek görmedim şaşırdım uykusu geldiğini düşündüm çünkü saati biraz geçmişti uyuttum 1 saat kadar uyudu ağlayarak uyandı ateşi olduğunu anladım ölçtüm 38 e yaklaşmıştı çok huzursuzdu aynı anda 4 diş birden çıkarıyor ateşi diş diye düşündüm calpol verdim sonra huzursuz sakinleştiremediğim ağlamaları devam etti ancak calpol etki gösterdikçe keyfi az olsun yerine geldi ateşi 37.4lere düştü babasını gördü güldü oynadı dışarı çıkardık hava aldırdık bu arada iştah gitti sadece emiyor eve dönerken bi anda huzursuzlandı ve kustu eve geldik hemen duş aldırdık uyuttum gece boyu ateşi takip ettim 38.9 a kadar çıktı tekrar calpol verdim bi 45 dk sonra tekrar kustu sabah uyandık keyfi bi iyi bir kötü calpol verdiğim halde hala ateşi 38 e yakın halsizlik var midesinin bulandığını hissediyorum calpol verdim yine kusup kusmayacağını takip edeceğim ateşide aynı şekilde doktora gitmeye korkuyorum çünkü her gittiğimizde antibiyotik veriyorlar daha bir yaşında 3 kutu antibiyotik kullandı ne yapacağım bilemiyorum bana fikir verir misiniz ne yapmalıyım gitmeli miyim beklemeli miyim hafta sonu olduğu için ancak acile gidebilirim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

11 Ekim 2025 07:54
38 üzerine çıkan ateş diş ateşi değildir maalesef, bir hekime götürmenizi tavsiye ederim. Kusma ateş eklenince bir enfeksiyon var demektir. Antibiyotik konusuna gelince de enfeksiyon varsa viral değilse antibiyotikten başka çaresi yok ne yazık ki geçmiş olsun
S

Sibel Y.

11 Ekim 2025 08:07
Geceden bu yana kusma olmadı ishal yok hiçbir şey yemiyor sadece emiyor ve Ateş calpol verdiğim halde 38 şuan hemen gitmeli miyim bir gün daha evde ateşi düşürmeye çalışmalı mıyım
S

Sibel Y.

11 Ekim 2025 08:08
Ayça hanım bu arada yanıtınız benim için çok kıymetli çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir