Atak

219 görüntüleme
F

Fatma K.

6 Eylül 2025 18:26
4. Ay atağı ne zaman geçiyor yaa ya da geçiyor mu
Ne önerirsiniz keşke şöyle yapsaydım veya yapmasaydım dediğiniz ne var
E

Ebru Ç.

6 Eylül 2025 19:15
Bizim dördüncü ay atağı yaklaşık bir ay sürdü o kadar zorlu bir süreçti ki doğumdan sonra ilk kez bu kadar zorlandım günlük rutinlerime devam ettim gündüz 1,5 saat aralıklarla uyuttum her akşam aynı rutinleri uygulayıp aynı saatlerde uykuya geçirmeye özen gösterdim bol bol kucakladım çok yoruldum ama çok şükür geçti sizinki de kısa zamanda geçer inşallah bolca sabır diliyorum♥️♥️♥️
F

Fatma K.

6 Eylül 2025 21:23
Ayyy teşekkürler inşallah bizimki de çabucak geçer 🥲🥲
Fatma Ö.

Fatma Ö.

11 Eylül 2025 19:40
Neler oluyor 4. Ayda acaba atak olarak ? 1 hafta sonra 4 aylık olacak oğlum inşallah
İ

İpek B. Z.

11 Eylül 2025 19:56
4. ay atağında bence en zor sey hic bikmadan kucak istemesi ve sabit bir yerde durunca deli gibi ağlamaya baslamasiydi. Oda oda gezerdik evde, sirtim, belim, ellerim kopmuştu. Ya sürekli kucagimda ya da yüzü disari dönük kanguruda gezdirdim evde. Artık dinlenmek icin bebek arabasina koyup dışarıda gezdirmeye başlamıştım 4ten 6ya kadar. Bunun dışında uyku gerilemesi zorlayici, özellikle gündüz uykusu cok kısalıyor. Gece uykusuna yatmadan önce de deli gibi bir ağlama tutturup kucagimda ayakta durarak sallarken (yaylandirir gibi) sanki aglayan o degilmiscesine 1 saniye icinde uyumaya geciyordu ve gece sık sık mama için (uyku destegi olarak, açliktan değil aslinda) uyaniyordu. Bu sürec cok zor ama sabirli olun, geçecek ve ardindan cok keyifli dönemler başlayacak. Daha sosyal, neşeli, hic atmadığı kahkahaları atan bir bebek gelecek. Bu dönemde uyku rutini oluşturun eger hala yoksa. Gece yatacagi odası hep ayni olsun, 7 bucuk en gec 8uyku. Önce bi banyo, krem, alt degisimi. Ardindan yatakta mama ya da emzirme ve uyutma seansı, 8 en gec uykuya geçiş. Bizim o dönemde oturdu bu rutin, hala ayni ve cok ise yarıyor. Her bebekte zor olacak diye bir sey yok, zor bebek de her gün kötü olacak sanip endişe etmeyin bazi günleri cok uysal geçiriyorlar. Burada hep yazıyorum, bu atağından sonra güneşli günler gelecek 🌻 Zorlaninca gececeeeek diye bağırmak da anne kişisine cok iyi geliyor 😄🍀
F

Fatma K.

11 Eylül 2025 20:07
Bizde de şimdilik toparlamaya başladı gibi dediğiniz gibi rutin seviyor bebekler sakinlik istiyor güven veriyor rutin
Bir hafta çok huysuzdu sürekli bi ağlama hali bağırma hali sonra azaldı bu sefer bir hafta memede ağlamaya başladı meme emmedi reddetti ama zorlmadım hiç denedim ağladı bıraktım bikaç kere beşer dk arayla denedim baktım olmuyor bıraktım acıkınca mecbur emdi
Birkaç gündür de sürekli emmek istiyor çok emiyor ve kusuyor artık çok emdiği için ama yine de meme istiyor bende mecbur meme veriyorum emdikten sonra çok sarsmamaya çalışıyorum
Geceleri çok sık uyanıyordu bir iki saat uyumuyordu çok şükür gündüz uykularını düzenleyince geceleri eskisi kadar sık uyanmamaya başladı en azından uyansa bile geeri uyuyo
Sürekli kucak istiyordu yere koyunca ya da anakucağuna ağlıyordu ama bağıra bağıra
Her şeyi ağzına almaya çalışıyor dişlerinden dolayı salya bir sürü var di kaşıyısıı ile rahatlatmaya çalışıyoruz
İnşallah günden güne daha da toparlar
Ama her bebek bu şekilde yaşayacak diye bişey yok kimi daha zor kimisi daha hafif atlatıyormuş
İ

İpek B. Z.

11 Eylül 2025 20:21
Tabii ki her bebekte ayni olmuyor, kimi daha hafif kimi daha zorlayici. Bir de dedigim gibi, zor geciren bebegin de günü gününü tutmuyor, bi gun cok iyi ertesi gün zor olabiliyor. Anne ve baba icin zorlayıcı bir dönem. Ama anneye Herkul gibi bi güc geliyor bu atakla 😅 Her isi tek elle yapmak olsun, aman ne olacaksa olsun deyip tek başına banyo yaptirmaya baslamak olsun, bebek kanguruda bağlıyken tuvalete girebilmek olsun, afgshsjsj tek elle yapamayacağım iş yok gibi hissediyorum o ataktan beri 😄 Anne de bebek de deli gibi bir şey oluyor ama kimse delirmiyor ayni zamanda 😅 9. Ay atağından bildiriyorum, 4teki kucak çılgınlığı bittiyse her sey biter. Simdi sürekli gözünün önünde olayim istiyor ama 24 saat kucak zorunlulugu yok, birlikte oyun oynuyoruz, cöp kamyonu bekliyoruz her sabah, top oynuyoruz, bam bam vuruyoruz oyuncaklara. Ben de isterdim piremses gibi bir kizim olsun ama eldeki malzemeyle anca bu kadar😄 Hepsi gececek, siz iși gırgıra vurup rahat olmaya çalışın. Bebegi kucak kedisi yapmışsın diyen ihtiyar heyetine kulak asmayın, kucak en güvenli liman bebis icin o atakta. Geçeceeeek❤️
F

Fatma K.

11 Eylül 2025 20:25
Off inanmıyorum cidden tek elle cidden neler neler yapabiliyormuşum 😅 ben kanguruya bağlayıp temizlik yemek vs yapıyorum hem kendi duruyor hem işimi hallediyrpum kurtarıcı oluyor valla ama belim boynum kopuyor o da işin tuzu biberi
Banyo yaptırmaya da başladım tek başıma valla cidden annelik mucize gibi bişey ilk başta uykular çok zorluyodu ona da alıştım
Yapamamm ya dediğin her şeyi yaptırıyor valla 60 cm lik cüce

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir