Asla Yemek Yemiyor Ben mi Hata Yapıyorum Normal Bir Durummu Yardımcı Olabilir Misiniz

170 görüntüleme
Y

Yaren K.

23 Eylül 2025 19:33
Bebegim11 aylık diger ay bir yaş olucak ama ne çorbane katı gıda ne püre hiç bişey yediremiyorum asla diş dedim hasta oldu ondan iştahı yoktur diye düşündüm ama ek gıdaya geçtik geçeli yemek istemedi şimdide yemek uzattıgımda agzını kitliyor yemiyor aglıyor ben nerde hata yapıyorum ilk bebegim etrafımdaki bebekler çok güzel yiyor benim bebegimin iştahımı yok yoksa düzelir mi dişleri çıkınca lütfen yardımcı olur musunuz teşekkürler şimdiden herkese
Y

Yasemin Y. D.

23 Eylül 2025 19:45
merhaba benim kızımda sizin aylarınızda asla yemedi üstüme gitmedim belki 2 ay yoğurt dışında bişi yemedi doktorum zorlamamam gerektiğini söyledi bende üstüne gitmedim asla üstelemedim kaldırdım zorlarsanız daha da sıkıntılı olabilir naçizane belirtmek istedim😕
Y

Yaren K.

23 Eylül 2025 19:48
Yogurt hiç yediremedim evet zorlamayın diyor ama aç değilmidir diye düşünmeden edemiyorum kilosu boyu durdu zaten aç oldugu için büyük ihtimalle asla uyumuyor ne gece ne gündüz memede uyuyor gece çekince uyanıyor 🥲
Ş

Şule G.

23 Eylül 2025 20:31
Doktor kontrolünde 9 ay ile 12 ay arası kan tahliliistiyorlar genelde.kan tahlili yaptırdınız mı acaba
Y

Yaren K.

23 Eylül 2025 20:31
Evet yaptırdım sadece demiri düşük çıktı kullanıyorum ilaç sabah akşam
Ş

Şule G.

23 Eylül 2025 20:35
Demir eksikliği iştahı etkiliyor.benim oğlumda 1 yaş civarında iştahsızdı.boy ve kilo çok az ilerledi.eksiklik durumu giderildikçe iştahı normale döndü.tabi bazı çocukların yemekle arası iyi olabilir bazısı iştahsızdır o da etkili ama demir vitamini kesinlikle iştah ve büyümedurumunu etkiliyor.
Y

Yaren K.

23 Eylül 2025 20:40
Umarım düzelir değerleri de iştahı açılır uykusuda yok aç oldugu için sürekli emmeye kalkıyor olabilir diye düşünüyorum düzen yapmama iizin vermiyor direk katılır gibi ağlamaya geçiyor sakinleştiremiyorumda
Ş

Şule G.

23 Eylül 2025 20:44
1 yaş civarında genel bir uyku ve yeme sorunu ortaya çıkıyor sonra yavaş yavaş normale dönüyorlar. Eğer kuru üzüm ve pekmezli su gibi şeyleri tüketmek isterse önünekoyun onlar demir yükseltme de iyi oluyor.benim şansıma oğlumkuru üzüm yemeyi sevdi ve baya faydası oldu
Y

Yaren K.

23 Eylül 2025 20:44
Bende yarın deneyim ozaman bogazında kalmaz demi rondo mu yapmalıyım yoksa
Ş

Şule G.

23 Eylül 2025 21:07
Eğer endişeniz varsa başka yiyeceklerle rondo yapıp karıştırıpverip.mesela meyve püresinin içine biraz rondodan geçirip ekleyebilirsiniz
Y

Yaren K.

23 Eylül 2025 21:15
Çok teşekkür ederim🥰
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

23 Eylül 2025 21:21
Merhaba; klinik bir tablo olmadığı sürece endişelenmenize gerek yok. Bazı bebekler yemeklere ilgisiz olabiliyor.Çok zor biliyorum ama vicdanınızı geri planda bırakmanız gerekiyor. Önce yöntem değiştirip BLW’ye geçebilirsiniz. Bir kaşık onda bir kaşık sizde olsun. O kendi kendine oynarken siz de arada birkaç kaşık yedirmeye çalışın ama ısrarcı olmayın. Aynı masaya oturup o yemek yerken mutlaka siz de bir şeyler yemelisiniz. Lütfen ısrarcı acaba aç mı diye düşünüp üzerine gitmeyin. Sizinle iletişim haline getirmiş olabilir. Bu sırada doktorunuzla görüşerek gerekli kan tahlillerini yaptırarak varsa altında klinik bir sebep bulabilirsiniz. Tahliller sonrasında kullanmanız gereken bir takviye olursa da hemen bir sonuç beklemeyin. Onun da düzelmesi zaman alacaktır. Etrafınızda ki bebekleri önemsemeyin. Nasıl ki her gebelik kendine özelse her bebek de kendine özel 🎀
Y

Yaren K.

23 Eylül 2025 21:26
Fatma hanım çok teşekkür ederim 🙏🏼içim rahatladı gerçekten evet dediginizi yapıyorum kaşık veriyorum bebeklerine yedirir gibi yapıyorum bende babasıda yiyoruz fakat herşeyi fırlatıyor katı bişey olursa eger demir değerleri düzelir umuyorum evet kesinlikle her bebek farklı oluyor çok doğru cevap verdiginiz için çok mutlu oldum ❤️🙏🏼
F

Feyza E.

25 Eylül 2025 09:49
Benimde oğlum 11 aylık olmaküzere farklı besin denemek istemiyor meyve mesela çok yemiyor.herkes muz yedirmen lazım diyor ama benim oğlum muzu hiç sevemedi.en sevdiği şey bebek bisküvisi onun içinde bile yemiyor. Çeşitli tatları nasıl verebilirim acaba

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir