Aşırı Nemli Oda

161 görüntüleme
Betül B. .

Betül B. ..

17 Ekim 2025 20:24
Kanz ın ısı ve nem ölcerini kullanıyorum ne kadar doğru gösteriyor emin değilim ama nem oranı son zamanlarda yüksek gösteriyor. Ne yapsam odanın nem oranını düşürebilirim. Ve odanın neminin fazla olduğunu nasıl anlayabilirim. Oğlumun burnu geceleri ara sıra tıkanır gibi oluyor ama içinde herhangi bir sümük yok sabah da ara ara öksürük durumu mevcut doktor kontrol etmişti kendisini ara sıra burun temizliği yap diyor şırıngayla ama cesaret edemiyorum bana yardımcı olun lütfen
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

17 Ekim 2025 20:30
Biz de kanz'ı kullanıyoruz bir yanlışlık görmedik. Güneydoğu'da yaşadığımız için burda nem genelde 35 lerde ideal neme ulaşmak için kanz'ın buhar makinesini aldık memnunuz.
Hatice C.

Hatice C.

17 Ekim 2025 20:31
Bende bu konudan muzdaribim doğalgazı yakmaya başladık ve haliyle bı kuruluk söz konusu oluyor petek üstlerinie ıslak bez koyup nem sağlamaya çalışıyorum ama doğru mu yapıyorum yoksa yetersizmi bilmiyorum
Betül B. .

Betül B. ..

17 Ekim 2025 20:32
@Mihriban Yıldırım benim odam %60 ın üstüne çıkıyor buhar makinesi alsam oda aşırı nemli olacak nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum
S

Semra E.

17 Ekim 2025 20:33
Hava nemlendirici kullanmıyorsanız veya peteklerinize su asmıyorsanız kış mevsiminde nem oranı düşer. Hatta burun boğaz kuruluğu tıkanıklığı içinhava nemlendirici kullanmanız gerekebilir. Burun tıkanıklığı varsa mutlaka temizleyin korkmayın, şırınga veya burun aspiratörü ile çok rahat. Ya da köydeki anam babam usülü çengel iğnenin arkasıyla bile temizleyebilirsiniz. Eğer denize yakın bir bölgede değilseniz bu mevsimde nem oranının düşük olması beklenir. Çamaşırları içeride kurutmuyorsanız veya yemek pişirirken aspiratör kullanmıyorsanız nem oranı artabilir. Duvarlarda yoğuşmadan kaynaklı nem hissedilebilir düzeyde mi veya camlarda ?
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

17 Ekim 2025 20:37
@Betül Beytar mutlaka yapıyorsunuzdur da evi bol havalandırma işe yarayabilir belki.
Betül B. .

Betül B. ..

17 Ekim 2025 20:37
@Semra E kullanmıyorum peteklerim tek bir odam yanıyor Yalovada ikamet ediyorum nem oranı odamın aşırı yüksek oluyor valla anlamıyorum odam beşik de dahil olunca küçük kalıyor her gün evi sık sık havalandırmaya da çalıştırırım ama anlayamadım bir türlü ayrıca burun aspiratörüm mevcut lakin görünür de bir sümük mevcut değil
Betül B. .

Betül B. ..

17 Ekim 2025 20:40
@Mihriban Yıldırım her gün ceyran edecek şekilde yarım saat 1 saat muhakkak evi havalandırırım ama şu sıralar aşırı yüksek görünüyor anlamadım kedi kumu falan kaya tuzu okudum araştırmalarımda onları deneyeceğim İnşaAllah
Betül B. .

Betül B. ..

17 Ekim 2025 20:43
@Hatice Celik kanz ın dijital gösterglisini alıp kullanın hem ısıya hem nem e bakarsınız ayrıca dediğiniz de olur yani petek yanı suluklarda var öyle de yapabilirsiniz
S

Semra E.

17 Ekim 2025 20:43
Odada camlar ve duvarda nemlenme yoksa telaşlanmayın. Nem fazla olduğunda sizler için de bunaltıcı bir hava olur. O zaman beş dk kadar cam açmak yeterli gelir. Bebeğinizin de sağlık durumu iyiyse cihazda haya olabilir sonuçta elektronik bir şey
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Ekim 2025 20:50
Odadaki ideal nem oranı %65-70 olmalı zaten nem az olursa burun tıkanık ve kuru olur
Betül B. .

Betül B. ..

17 Ekim 2025 21:03
@Ayça Karamehmetoğlu Arıkan ama çoğu doktor Osman hoca da nem oranının % 40-60 oranında olması gerektiğini dile getirdiğini okudum ve dinledim. O civara kadar çıkıyor ama buna rağmen dediğim durumlar da mevcut oluyor
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Ekim 2025 21:14
Nemin çok olması ile burun tıkanıklığı ilişkisi yok. %60 ve %65 arasında da birim çok yok fakat nem olmayan ortam burun kuruluğu ve tıkanıklığına neden olur . Bu biraz yaşadığınız yerle alakalı
S

Sultan Ç. ..

17 Ekim 2025 21:18
Merhaba bu konudan bende muzdaribim aynı ölçüm cihazı kullanıyorum.son günlerde nem 90lara geldi neredeyse Bursa da yaşıyorum evim giriş kat kışın rutubet oluyor biraz acaba havalar soğudu petekleri yakmaya başladık ondan mı oluyor dedim petek kapalı yatırdım dün bebeğimi nem 60-70 civarında oldu.mecbur aciyoruzy üşümesin diye.tuz lambası benimde aklıma geldi şu an için.birde nem alıcı makineleri gördüm internette ondan mı alsam dedim geceleri saat başı uyaniyor bebeğim 5 aylık bu yüzden mi acaba ? ☹️😔
Betül B. .

Betül B. ..

17 Ekim 2025 21:23
@Sultan Çaytemel oda ısısı da sağlığı konusunda bir sıkıntı yoksa oladabilir kedi kumu da nem alır diyorlar fırsatım olmadı almaya sizin olursa Bideneyin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir