Aşı Karşıtları
528 görüntüleme

Melis G.
18 Eylül 2025 20:40
Hocam ben aşı yaptırıyorum diye saçma bir güruh beni eleştiriyor. Minicik bebeğe hacamatı savunan, topuk kanı aldırmayın akraba evliliği iyidir diyen Alişan Yıldıran ve Cüneyt Konuralp’in açıklamalarını atıyorlar bana. Bebeğim 4 aylık, korkuyorum. Asla aşı reddi yapan biri değilim bu zamana kadar olan özel aşıları da devlet aşılarını da yaptırdım ama bebeğin hastanelik olursa görürsün vs diyip beni endişelendiriyorlar. Benim bebeğim alerjiden ölümden döndü diyen var, aşı yüzünden çocuğum hastanelik oldu diyen var. İlk çocuğum olduğu için endişeleniyorum.
A
Ayşe S. B.
18 Eylül 2025 20:59
Kendinizi de çocuğunuzu da o çevreden uzak tutun bence

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
18 Eylül 2025 21:05
Merhaba aşıların yan etkileri etken maddelerine yönelik olabiliyir mesela yumurta alerjisi olan bebeğe asi yaptirmadan önce dr kontrolü gerekiyor. Alerji ve diğer yan etkiler olabilecek şeyler ancak hiçbiri asi yapilmadiginda oldugi kadar bebeğinize zarar veremez lütfen bu insanları dinlemeyin endiselenip çocuğunuzun sürecini zor gecirttirmeyin uzak durun ve sağlıkla büyütün.
A
Ayşe N. C.
18 Eylül 2025 21:19
Canım onlar cahil insanlar engelle gitsin hepsini çok şey söylemek istiyorum da neyse.. içini rahat tut hepimiz olduk aşı şimdi de bebeklerimiz doktorun onay verdiyse sıkıntı yok
F
Figen ..
18 Eylül 2025 21:33
herkes kendi çocuğuyla ilgilensin böyle saçma şeylere kulak asmayın Allahta akıl fikir verip ıslah etsin inşallah onları
E
Esra Y. G. ..
19 Eylül 2025 19:49
Aynı şeyler hissetmişiz duymuşuz ve duygulardayız... Sırf bu yüzden instagram uygulamayı kapadım... Şunu gördüm ki doğruya ulaşmak çok zor. Doğru olana güvenmek daha zor. Artık beynimin içinde sürekli aşı karşıtları şeyleri vardı en sonunda tevekkültü Allah deyip yaptırdım. Şükür bi şey olmadı.. Ama şunu biliyorum ki inanmak denilen şey çok güçlü dolayısıyla karşıtlar ile münakaşaya girme
H
Hilal ..
25 Eylül 2025 15:02
Yorumlarda bile aşı karşıt bir kişi var yani benim de bebeğim 3 aylık ve ben de aşı yaptırdım ve böyle şeyleri ben de çok duyuyorum Benim de kafam çok karışıkti Siz o kadar iyi anlıyorum ki Şimdi de malum devlet başkanının açıklamaları falan bana bir de onlar atılıyor işte Vay Trump açıkladı işte otizm vesaire insanlar gerçekten çok kötüler ya

Melis G.
3 Ekim 2025 10:00
Melike hanım Allah bize bir beyin vermiş değil mi :) Allah benim kardeşimi tek böbrekli yarattı mesela, sma’lı bebekler yaratıyor mesela, kolsuz, bacaksız bebekler de yaratıyor mesela :) O zaman bir yeriniz ağrıdığında ağrı kesici de içmeyin. Bu kadar bilgisizlikle nasıl anne oluyorsunuz şaşırıyorum gerçekten.
S
Sinem K.
8 Ekim 2025 13:00
Trump hamilelikte kullanılan parasetamol ilaçların da otizime sebebiyet vereceğini söylemişti ama bu bilgi de bilimsel verilerle desteklenen kanıtlanmış bir bilgi değil. Bu konuda kim ne demiş hangi kişi ne açıklama yapmış kimin fikri neymiş asla önemli değil. Tek dikkate alacağınız şey korktuğunuz konularda yayınlanan makaleleri takip etmek ve ya bu makalaler ışığında konuşan insanları dikkate almak. Sizi anlıyorum maalesef korku çok kolay pazarlanan ve kitlesel etki yaratan bir şey ama tek önemli nokta çocuğunuz için en iyisinin ne olacağı. 100 yıl öncesinde ne bu sosyal platformlar ne bu kadar biriken artan ve gelişen tıp bilimi yokken insanların kendisini iyileştirmek ve hastalıklardan korumak için yaptıkları sadece bize gelişen bilim yönünde tarihsel bir kaynak sağlayabilir uygulanması gereken methodları değil. Tarihe bakarak günümüz sorunlarına o zamanki çözümlerle yaklaşmak en hafif tabiriyle geçmişte kalmaktır. Lütfen bu tarz içeriklere itibar etmeyin. Şuan yanlış ve doğru bilgiye en hızlı ulaşabileceğimiz çağdayız bunu kendi yararınıza kullanmaya odaklanmak hepimiz için en huzur verici tercih olacaktır
S
Seçil E.
8 Ekim 2025 13:39
Ya yan etki gören olmuş olabilir ama görmeyen sayısı çok daha fazla ben özel ve devlet aşıları hepsini yaptırdım ateş dahil hiç bir yan etki görmedim. Bence burda ki düşünce şu olmalı bu hastalıkların bir çoğu Allah korusun ölümcül sonuçlanabiliyor. Yan etki ihtimali mi göze alınabilir hastalığa yakalanma ihtimali mi ? Bir çok aşıyı çocukken bizde olduk hastalık riski bana daha korkunç geliyor.
H
Hafsanur B. ..
8 Ekim 2025 13:49
Aşı yaptırmayacaklarsa hastaneye de hasta olursa götürmeyecekler. O aşılar olmazsa bir aşıyla çözülebilecek hastalıkları bir sürü iğne ilaçla hatta hastane yatışıyla çözülebilecek hale gelir. Bir aşıdan kaçarken bir sürü iğneler ilaçlar antibiyotikler alınır belki daha ağır sonuçlar olur. Şu an aşı yaptıran çoğunlukta olduğu için salgınlar olmuyor aşı yaptırmayanlar da onun ekmeğini yiyor çocukları salgından korunuyor ve sağlıklılar. Onlar gibi yaptırmayan çoğalırsa salgınlar başlarsa o zaman anlayacaklar.

Melis G.
8 Ekim 2025 19:05
Kesinlikle Seçil hanım. Bende ölümcül hastalıkların riskini asla almam dedim, o yüzden özeller dahil tüm aşıları yaptırıyorum haftasonu rota 2. Dozumuz ve Bexero 2.dozumuz var.
İ
İrem K. ..
10 Ekim 2025 13:38
Seçil hanım aslında bu söylediklerinizi aşı karşıtı bir arkadaşıma anlattım ve kendisi prospektüs attı bana çoğu aşının ve baktım ki ağır yan etkiler vardı ayrıca kendisine bizde aşı olduk deyince şuan içerikleri değişti şuan bu aşılar canlı aşı dedi
S
Seçil E.
10 Ekim 2025 13:53
İrem hanım doktorların hamileliktedahi kullanabilirsiniz dediği parol veya çocuklara verilen en basit ilaçların bile prospektüsünü okuduğumuzda gözümüz korkuyor. Tabi ki olası yan etkilerin hepsini yazmak zorunda ilaç firmaları. Fakat gerçeğe bakmak lazım burda gerçekten çok ciddi yan etki gören kaç çocuk var duyduğunuz gördüğünüz. Açıkçası benm sosyal medya dahil gördüğüm 5-10 adeti geçmez. Fakat aşıları olan çocuk sayısını düşününce insanın gözüne normal geliyor. Tabi keşke hiç bir çocukta hiç bir hastalık olmasa keşke ama bu kadar az sayıyı normalleştirebiliyorum. Çocukların belki farklı bir alerji, hastalık, hassasiyet durumu vardır bilemiyorum. Aşıların değişmesi konusuna gelince evet değişti değişen teknolojiyle tabi ki geliştirildi. Fakat hastalıkların değişmesi konusunu ne yapacağız. Milyon tane adını bile duymadığımız hastalık çıktı. Ben önce tedbir sonra tevekküle inanırım. Ben hastalıklara karşı kendimce tedbirimi alır sonra Allah’a dua ederim evlatlarımızı korusun diye.

Ayça K. A.
Hemşire
10 Ekim 2025 13:56
Cüneyt konuralp dediğiniz adam Kadıköy’de dünya para alarak muayene eden ve alternatif tıpçı bir adam. Otusak 2 makale sonrası söyleyecek sözü kalmaz. Kendi yakınlarına da aşı yaptırıyorlar bu arada. Hangi firmalar daha fazla para verirse onun fikirlerini savunan adamları dinlemeyin. Çocuğunuz menenjit olacak ki menenjit ilaçları pazarı coşsun ama ilaç kullanmanıza rağmen çocuğunuz hayatını kaybederse de Allah vergisi diyecekler. Herkes bildiğini yapsın siz çocuğumuzu korumayı seçin 💕

Ayça K. A.
Hemşire
10 Ekim 2025 14:35
Melike hanım Allah’a inancınız konusunda sakata gelmek üzeresiniz. Zira Allah önce tedbir sonra tevekkül der. Allah’a veremeyeceğim bir hesap yok çok yanlış yerde yanlış fikirlerinizi saçmayın bırakın uzmanı olduğumuz yerde uzmanlık alanımızı insanlara anlatalım. Ben hesabımı Allah’a vereceğim de siz ne yapacaksınız acaba Allah bilir.
M
Melike ..
10 Ekim 2025 19:06
Tövbe estağfurullah ya

Ayça K. A.
Hemşire
10 Ekim 2025 19:18
Bence daha fazla polemik yaratmaya çalışmayın. Karar verin bu uygulamada bilimden yana mısınız yoksa oluruna mı bırakacaksınız ? Bilimden medet ummak söylediklerinize ters çünkü. Troll gibi davranmayın ayrıca tövbe estağfirullah :)
K
Keziban Ö.
15 Ekim 2025 19:08
Bende bu konuda çok tereddüt ediyordum ama yinede yaptırdım bebeğimin aşılarını hasta olma riski daha korkunç geliyo teşekkürler verdiğiniz bilgiler için