Aşı Gündemi
968 görüntüleme

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 19:23
Kıymetli anne/babalar bu konu başlığı altında aşılar ile alakalı yanlış bildiklerimiz , bildiklerimiz , bilmediklerimiz, sorularımız varsa buyrun yanıtlayalım 💕💕💕
E
Eb
6 Ekim 2025 19:24
Aşı yerınde iz olmaması aşı tutmadı anlamına mı geliyor ?

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 19:27
Söylediğiniz aşı verem ( bcg) aşısı önceden aşı izi kalmadığında aşılar tekrarlanıyordu. Fakat sonraki dönem yapılan araştırmalarda aşı izi kalmasa da bağışıklama olduğu için bir sorun olmadığı ve aşının tuttuğunu net olarak söyleyebilirim. Aşı izi olmasa da aşınız tutmuş demektir.
Z
Zeynep O. K.
6 Ekim 2025 19:51
Merhabalar ikiz kuzlarım var 6 aylık oldular rota aşısı dahil şimdiye kadar bütün aşılarını yaptırdım kızımın bir tanesi vsd hastası kalp doktorumuz menenjit aşısının gereksiz olduğunu milyonda bir olan bir durum için para tuzağı olduğunu söyledi kafam karıştı benim şimdi kızlarıma yaptırmalımıyım bu aşıyı hangi aşıyla başlamalı takvim nasıl olmalı birde A grubu B grubu diye ayırıyorlar aradındaki fark ne

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 20:20
Merhabalar Allah kuzucuklarınızı size bağışlasın 💕vsd (Ventriküler Septal Defekt) bağışıklık sistemi ile alakalı olmadığı için aşılama yaptırabilirsiniz. Özellikli olarak belirttiğinizden ötürü yazma ihtiyacı hissettim. Menenjit için şunu söyleyeyim son 6 ay içerisinde Türk Tabib Birliğinin açıkladığı 25 menenjit vakası var. Bakım sadece Türkiye’de bu rakam dolayısı ile para tuzağı olmanın ötesinde aslında ihtiyaç bu aşı menenjit beyin ve omuriliği saran zarların iltihaplanmasıdır. Allah korusun menenjit tanısı alırsanız bebeğiniz felç kalabilir, hayatını kaybedebilir ve hangi para onu geri getirebilir? A grubu ve b grubu aynı anda yapılıyor zaten MenACWY aşıları yani nimenrix ve MenB aşıları yani baxsero bunlar farklı menengikok bakterileri olduğ için full koruma adına a ve b yapılır

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 20:23
Gelelim sizin ayınıza göre nasıl olur sorusuna ;
•1. doz: hemen (6. ayda)
• 2. doz: 2 ay sonra (8. ay)
•hatırlatma bozu : 12. ay şeklinde aşılama programı oluşturulur. Tabii takibi için bence farklı bir hekime gitmenizde yarar var ben çocuğuma menenjit yapılmasını tavsiye etmeyen bir hekime gitmek istemezdim. Bu kesinlikle kendi görüşüm sevgiyle sağlıkla kalın 💕💕🙏🏼
•1. doz: hemen (6. ayda)
• 2. doz: 2 ay sonra (8. ay)
•hatırlatma bozu : 12. ay şeklinde aşılama programı oluşturulur. Tabii takibi için bence farklı bir hekime gitmenizde yarar var ben çocuğuma menenjit yapılmasını tavsiye etmeyen bir hekime gitmek istemezdim. Bu kesinlikle kendi görüşüm sevgiyle sağlıkla kalın 💕💕🙏🏼
Ş
Şeyma ..
6 Ekim 2025 20:28
Bebeğim 8,5 aylık gripaşısı yaptırmak konusunda kararsızım sizç bukonuda ne önerirsiniz

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 20:30
Bebeğiniz şu an sağlıklıysa hiç vakit kaybetmeden yaptırın aşıyı derim.hiç grip olmaz mı derseniz yine olacak ama yatak döşek atlatmayacaksınız 💕💕💕
G
Gülşah B.
6 Ekim 2025 20:36
Merhabalar kızım 20 aylık bexero 2. Doz yapıldı bugün bir kaç saat sonra bacağını tutarak ağlamaya başladı sürekli of uf dedi ağlayarak uyudu ve basamıyordu üzerine aksayarak yürüdü normal mi bu ağrı cevaplarsanız çok sevinirim teşekkür ederim.

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 20:41
Ağrı ve şişlik 3-7 güne kadar normal. Bölgede anormal bir şişlik varsa ya da büyürse o zaman sorun olduğu düşünülür ve bir hekime gidebilirsiniz. Ağrı devam ediyorsa yada çok huysuzsa parasetamol verebilirsiniz. Calpol yada parol gibi ne kullanıyorsanız. Ağrıyı hafifletir. Bölgede şişlik varsa bir buz aküsünü beze sararak bölgeyr tutabilirsiniz o da şişlik ve ağrıyı azaltır şifa olsun 🙏🏼💕

Serap A.
6 Ekim 2025 20:53
Merhabalar,aşı konusunda nedense çok hassasım geçen ay grip aşısı olduk Vaxigrip yarım doz, bu ay sonu 2.doz yine Vaxigrip yarım doz şeklinde yapacağız, rotalar zaten olundu, menenjitlerde 5.ayda 1doz bexero 1doz nimenrix, 7.ayda 1doz bexero 1doz nimenrix olduk şimdi 15.ayımıza giriyoruz bugün 1doz bexero olduk perşembe günü 1doz nimenrix yapacağız menenjitlerde böylece bitecek şükür 😯☺️

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 21:00
Gerçekten tebrik ediyorum 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 işte görmeyi en çok arzuladığım tablo, harikasınız 💕

Yorgun A. ..
7 Ekim 2025 05:50
Günaydın kızım 25 eylülde 24 aylıkoldu aşı için çağırmadılar ama e nabızda aşı var görünüyor aşının belli bir süresi varmı geç kalmışmıyız acaba

Ayça K. A.
Hemşire
7 Ekim 2025 06:55
Merhaba hepatit a aşılamanız var 24. Ay sonuna kadar yapılabiliyor geç kalmadınız 🌸

Yorgun A. ..
7 Ekim 2025 08:48
Teşekkürederim💞 peki hastayken yaparlarmı burun akıntısı ve öksürük var

Ayça K. A.
Hemşire
7 Ekim 2025 08:49
Hastayken aşı yapmamayı tercih ediyoruz hastalığı geçtikten sonra yaptırabilirsiniz daha zamanınız var

Yorgun A. ..
7 Ekim 2025 08:57
İlginiz çok teşekkürederim Ayçahanım💖💖

Ayça K. A.
Hemşire
7 Ekim 2025 08:58
Rica ediyorum 🙏🏼💕
A
Ayşegül Ü.
7 Ekim 2025 09:10
Merhaba Ayça Hanım, öncelikle şunu söylemek istiyorum, bu platformda biz ebeveynler için bir şanssınız, verdiğiniz diğer yanıtları da görüyorum ve faydalanıyorum açıkçası. Benim aşıyla ilgili merak ettiğim şu, iki aşı arasında 1 ay olması gerekiyor galiba, oğlum 81 günlük, 62 günlükken 2.ay aşılarını oldu,rota ve menenjit aşısı yaptırmayı düşünüyorum, zamanlama nasıl olmalı?
A
Ayşegül Ü.
7 Ekim 2025 09:11
*en az 1 ay olmalı, orayı düzelteyim

Ayça K. A.
Hemşire
7 Ekim 2025 10:49
2. Ay aşısı ile denk getirmiyoruz diyemem aynı anda yaptığımız da oluyor fakat 2. Ay aşısı 5li karma dediğimiz aşı ve hepsini aynı anda yüklememek adına 2. Ayın sonu rota 3. Ay menenjitler ya da direkt 3. Ayda rota ve menenjitler aynı anda olarak uygulamak mümkün tam 1 ay zaman bırakmak diye bir kesin tarihimiz yok çünkü beraber yapılmasında da sakınca yok 💕 hekiminizle bir menenjit aşı takvimi oluştıabilirisniz rota ile aynı anda yapmak mı istersiniz ayırmak mı bilemiyorum bazı hekimler ayırıyor ben oğluma 2 menenjit ve rotaları hep aynı gün yaptım. Ama menenjit aşı yeri genelde şişiyor ve ağrı yapıyor biraz o yüzden 3. Ay başında yaptırmıştım 💕 bu arada yazdıklarınız için çok teşekkür ediyorum. Ücretli verdiğim danışmanlığın yanı sıra burayı bir sosyal sorumluluk projesi gibi görüyor ve tüm çocukları çok seviyorum 🌸 faydam oluyorsa ne mutlu bana