Aşı
170 görüntüleme

Fatime K. ..
26 Ağustos 2025 10:54
Merhabalar yarın bebeğimin 2 aylık aşıları vurulacak konu ile ilgili hiç bilgim yok kaç tane aşı olucak ne yapmam gerekir . Korkuyorum ateşi çıkarsa ne edeceğim şuan tedirginlik yaşıyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

Mihriban Y. ..
26 Ağustos 2025 11:04
Yanlış hatırlamıyorsam eğer iki diz bir kol olmak üzere 3 aşı yapılıyor. Bizde ateş çıkmadı şükür sorunsuz atlattık inşallah sizin de öyle olur.

Fatime K. ..
26 Ağustos 2025 11:08
Umarım öyle olur teşekkür ederim .
M
Merve K.
26 Ağustos 2025 11:10
Fatma hanım yarın 3 yerden aşı vurulacaksınız. 1 kol, 2 bacak şeklinde. Hiç korkmayın 20 saniyede hepsi bitiyor. Bebeklerde öyle uzun uzun ağlamıyor. Benim bebeğimde uyku hali oldu. Uzun uzun uyudu. Ateş vs çıkmadı. İkinci gün hiç bir şey olmamış gibiydi. Eğer ki 38 üzeri ateşiniz çıkarsa 1 cay kaşığı Calpol verirsiniz, gitmeden önce vermenize gerek yok, vücudun aşıya vermesi gereken bağışıklık cevabını düşürüyor. Bende çok korkarak gittim hiç beklediğim gibi olmadı çok şükür 🙏 sizde içinizi ferah tutun, şifa olsun inşallah 🙏
T
Tuğba B. ..
26 Ağustos 2025 11:17
Merhaba koldan yapılan verem aşısı ateş yapıyor benimki ağrıda yaptı huysuzdu çok ağladı akşamına.dr calpol vermişti o rahatlattı sonrası bir sıkıntı olmadı şükür
N
Nurten
26 Ağustos 2025 11:23
Canım iki bacaktan bir koldan aşı olacak. Bacaktan karma ve zatüreyi olacak koldan veremi olacak. 3 gün banyo yaptırmayacaksın. Koldaki aşısı şişebilir, su toplaybilir kızarabilir ama bunlar olmayadabilir endişe etme normal şeyler. Ağrısı olabilir, ateşi çıkabilir ama çıkmayadabilir, huzursuzlukta olabilir. Yapman gereken şey ağrı ateş durumunda kilosunun yarısı kadar yani 6 kiloysa 3 ml kadar 6 saatte bir ateş düşürücü ağrı kesici vermek. Bu durumlar olmazsa hiç gerek yok zaten.
S
Sema E.
26 Ağustos 2025 11:27
3 aşı iki bacak bir kol her bebekte yaptığı etki farklı olabiliyor benim bebeğime ateş yapmadı uyku hali oldu
S
Sümeyye S.
26 Ağustos 2025 11:49
Fatime Hanım, merhaba. Aşı bilgileri dışında ben tecrübe ettiğim başka bir şey söylemek istiyorum. 7 aylık bir bebeğimiz var. İlk çocuğumuz, yeni anne baba olduk. Her konuda bambaşka hissediyoruz. 2. ay aşı gününde dediğiniz gibi ben de çok tedirgindim. Babası da öyle hatta o bakamayacağını kapıda bekleyeceğini söyledi. Aşı olduğunda ben, babası, bebek herkes ağlıyordu. 😅 Yaşarken hiç komik değildi ama şimdi komik geliyor. 5. ay aşılarında artık hiç tedirgin değildim. Ve bebeğim sadece enjeksiyon sırasında ağladı, kucağıma aldığımda susmuş, sakinleşmişti bile. Diyeceğim şu ki lütfen hiç korkmayın, her ne hissediyorsanız bebeğiniz de hissediyor. 2 aylık bebek ne anlar demeyin aşı olacağını, hastalıklardan korunacağını, canının acıyacağını ama annesinin babasının yanında olduğunu söyleyin ne yapılacağını anlatın. Siz sakin olun görün bakın o da öyle olacak. Ya da siz de benim gibi yaşayarak tecrübe edeceksiniz bunu. 😊 2. ay sonunda üç aşı oluyorlar. BCG (Verem) , KPA (Zatürre) ve 5’li Karma denilen aşılar. 2025 takviminde 5’li Karma’nın içine Hepatit B eklendi, 6’lı Karma deniyor şuan. Verem aşısı sol koldan yapılıyor, yapmadan önce bilgilendirirler zaten bu aşı sizinde kolunuzda varsa eğer yıldız şeklinde iz olan aşı. Zatürre ve 6’lı Karma sol ve sağ bacaktan yapılıyor. Bizim bebeğimiz de ateş vs. yapmadı tamamen bizim endişemiz ona geçtiğinden korktu. Biraz huzursuzluk oldu o kadar. Verem aşısı nedeniyle 3 gün yıkanmıyor bebekler. Bu aşı yerinde kızarıklık oluyor. 3.-4. aylarda aşı yeri kabuklanıp, sarı-yeşil akıntı yapabiliyor çok normal. Ateş hakkında da bilgilendireceklerdir zaten ateş ölçer ve Calpol bulundurabilirsiniz evde. Öncesinde önleyici, koruma amaçlı Calpol verenler var, biz vermemiştik. Uzun lafın kısası hiç korkmayın, sorunsuz atlatsın inşallah. Sağlıkla büyüsün. 🧿

Fatime K. ..
26 Ağustos 2025 11:53
Çok sağ olun sevgili anneler . İçim rahatladı