Aşama Aşama Gelen Belirti İnfulenza mı?
193 görüntüleme
Ö
Özlem Y.
13 Ocak 2026 23:21
Merhaba,1 hafta önce 1 yaşındaki kızım 3 gün boyunca ateşlendi, doktora götürdük, kan testi sonucunda değerleri yuksek çıktı, CPR 50 mg çıktı, doktor enfeksiyon dedi,infulenzada var dedi. Enfuluvir, agumentin, iburaminzero,fitil ve sprey yazdı ve serum taktılar serum yanlış takıldı sızdı eli taş gibi sertleşti ve şişti eve geldik 2 gün ilaçları kullandık ama 3. Gün aşırı bir kusma yaşadık ertesi güne kadar sürdü, ardından ishal başladı, iki gündür dehşet ishal sulu ve sarı renkte. Ateş,burun tıkanıklığı,kusma yok. Yemek fazla yemiyor ama bol bol su içiyor. Günde 1,5 litreye yakın ama diğer ilaçları kaldı, enfuluvir dışında diğer ilaçları vermeye devam etmeli miyim ki yoksa tekrar doktora mı götürsem bilemedim
V
Vildan Ö.
14 Ocak 2026 02:05
Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Doktor değilim belirteyim, fakat 2 gündür şiddetli ishal yaşıyor ise bir anne olarak hemen doktora götürmeyi ve vücudun sıvı ihtiyacını karşılaması için acil serum takılmasını tavsiye ederim. Çünkü ağızdan aldığı hiç bir sıvı o giden sıvı ihtiyacını tam olarak karşılayamaz. Damardan verilmeli ki hücrelere ve kana daha hızlı nüfuz etsin. İshal bir bebeğe en hızlı zarar veren hastalık bence, vakit kaybetmeden serum almalı, boş serum suyu demek istediğim. İçine ilacını dilerse doktor koyar zaten ishali kesmek için. Naçizane tavsiyem tabi ki bunlar. Tekrar geçmiş olsun.
Ö
Özlem Y.
14 Ocak 2026 14:44
Teşekkür ederim yorumunuz için ama bu sabhatan itibaren ishali kesildi çok şükür,artık yemek yemeye de başladı bugün keyfi yerinde çok şükür,10 günlük bir hastalık yaşadık inşallah tamamiyle bitmiştir geri gelmez bi daha
V
Vildan Ö.
15 Ocak 2026 07:01
☺️ çok mutlu oldum, ne güzel, maşallah. inşallah gelmez geri, gelmiş geçmiş olsun.