Anneye Aşırı Düşkünlük

113 görüntüleme
M

Merve H.

30 Eylül 2025 21:44
Merhaba bebeğim 13 aylık son 2-3 aydır aşırı derecede bana düşkün oldu bir ortama girdiğimizde sürekli gördüğü insanlar dahi olsa hep bana gelmek istiyor biri kucağına almak sevmek isterse de ağlayarak bana gelmek istiyor bu babaannesi halası bile olsa durum aynı bu süreç geçici mi normal mi ya da bu huyunu yenmesi için neler yapabilirim aşırı derecede yıprandım çünkü evden çıkmak istemiyorum bu yüzden
Şeyma A.

Şeyma A.

30 Eylül 2025 21:49
@Merve Hasar Merhaba güzel anne bildiğim kadarıyla 1 yaş dönemi ayrılık kaygısının en üst seviyeye ulaştığı dönem o yüzden de bebeğinizin böyle davranması çok normal. Bol bol tadını çıkarmaya ve bebeğinize güven aşılamaya devam edin çünkü bu dönemler de geçiyor. Evet insan çok bunalabiliyor kendine zaman ayıramamak kötü hissetmemize sebep oluyor ama eşinizden destek istemek belki yardımcı olabilir size.
A

Ayşe N. Ç.

30 Eylül 2025 22:02
Merhaba, bu dönem çok normal benim de oğlum bana düşkünleşmeye başladığında hayat gerçekten çok zordu çok haklısınız. Ben özellikle dışarı çıkarmaya çalıştım, parka götürdüm, çimenle toprakla temas ettirdim, hep dikkatini çekecek küçük insanların olduğu yerlere götürdüm:) büyükler korkutucu gelebiliyor bu dönemde sanırım. Böyle böyle süreç rahata erdi sonra yetişkinlerle de ilişkisi iyileşti. Okul çıkış saatlerinde mesela etrafta çok çocuk oluyor (bizim site parkında en azından) çocuklar da bebekleri çok seviyor ilgileniyor, odak anneden kayıyor ben bunun faydasını çok gördüm belki size de faydası olur.
Özge U.

Özge U.

1 Ekim 2025 00:08
Merhabalar 12-18. Ay arasında maalesef bebeklerde ayrılık kaygısı çok fazla oluyor. Benim kızım da öyleydi. Hatta babasıyla bile vakit geçirmek istemediği sadece beni istediği zamanlar oldu. Çok zor bir süreçti. Belki bu huyundan vazgeçer diye uzun süre memlekette kaldım. Belki kalabalık ortam, nine ve dede faktörleri etkili olur diye düşündüm ama aksine bensiz adım bile atmak istemedi. Ama ne olduysa 18. Ayla gelen bağımsızlık duygusuyla o bağlılığı azaldı. Şimdi babasıyla dışarıya çıkıyor beni istemediği zamanlar oluyor. Yani bu süreç yorucu ama geçici merak etmeyin. Büyümek onlar için hiçte kolay bir durum değil. Zamanla duygularını kontrol etmeyi öğreniyorlar ♥️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir