Annesin ve Artık Destek İstemek Zor mu

73 görüntüleme
Zeynep Ş. R. S. U.

Zeynep Ş. R. S. U.

22 Eylül 2025 08:59
Anneliğin ilk günleri olan lohusalık dönemi, hem bedensel hem de ruhsal açıdan yoğun değişimlerin yaşandığı çok özel bir süreçtir. Yeni doğum yapmış bir anne için en büyük ihtiyaçlardan biri destektir. Çünkü anne, uykusuzluk, hormonal dalgalanmalar, bebeğe alışma süreci ve yeni sorumluluklarla baş etmeye çalışırken yalnız hissettiğinde zorlanabilir. Destek almak ise hem annenin ruh sağlığını korur hem de anne-bebek bağını güçlendirir.

Ancak her ne kadar önemli olsa da, destek istemek çoğu anne için kolay değildir. Bunun çeşitli nedenleri vardır:
• Güçsüz görünme kaygısı: “İyi anne her şeyi tek başına yapmalı” inancı, yardım istemeyi zorlaştırır.
• Suçluluk duygusu: “Yetersizim, bebeğime yetemiyorum” düşüncesi annenin kendini geri çekmesine yol açabilir.
• Çevre baskısı: “Sen anne oldun, yapmalısın” gibi eleştiriler, yardım talep etmeyi engelleyebilir.
• Kontrol ihtiyacı: Anne, bebeğiyle ilgili her şeyi kendi yapmak isteyebilir.
• Kültürel kalıplar: Bazı toplumsal değerler, destek istemeyi ayıp ya da yük gibi gösterebilir.

Oysa destek istemek, güçsüzlük değil, sağlıklı bir anneliğin göstergesidir. Annenin kendini dinlenmiş, anlaşılmış ve güvende hissetmesi, bebeğin de huzurlu büyümesine katkı sağlar.

🌸 Kısacası: Destek istemek aslında bir ihtiyaçtır ama toplumsal beklentiler, anneye yüklenen roller ve içsel kaygılar bunu zorlaştırır.
🌸 Unutmayın: Destek istemek güçsüzlük değil, sağlıklı anneliğin bir parçasıdır.
Anne kendini ne kadar iyi hissederse, bebek de o kadar huzurlu büyür. Sevgilerimle 💛
.
.

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir