Anne Sütünün Yeterliliği
260 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
23 Eylül 2025 06:16
➡️ Kontrollerde
- ilk ay 800 gram
- 2. Ay 600 gram
- Sonraki aylarda ortalama 500 gram
➡️ Günde 4-5 bez ve üzeri idrar yapıyorsa
➡️ Emzirme sonrası huzurlu ve mutlu ise
❗️ANNE SÜTÜ YETİYOR DEMEKTİR❗️
Sütünüzün yetip yetmediğini her an sorgulamak çok doğal ama unutmayın Bebeğiniz huzurluysa, bezleri doluyorsa ve ayına uygun kilo alıyorsa, her şey yolunda demektir. Rahat olun, bedeninize güvenin 🤗
- ilk ay 800 gram
- 2. Ay 600 gram
- Sonraki aylarda ortalama 500 gram
➡️ Günde 4-5 bez ve üzeri idrar yapıyorsa
➡️ Emzirme sonrası huzurlu ve mutlu ise
❗️ANNE SÜTÜ YETİYOR DEMEKTİR❗️
Sütünüzün yetip yetmediğini her an sorgulamak çok doğal ama unutmayın Bebeğiniz huzurluysa, bezleri doluyorsa ve ayına uygun kilo alıyorsa, her şey yolunda demektir. Rahat olun, bedeninize güvenin 🤗
S
Sevil C.
23 Eylül 2025 07:15
2 ay 8 günlük. Doyduğunu emzirdikden sora gülümsemesinden anlıyorum o kadar güzel duygu ki

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
24 Eylül 2025 09:20
Bebekler aslında bizlere her hareketleriyle neler yapmak istediklerini anlatıyor yeter ki biz sakin olup onları anlamaya çalışalım 🤗
E
Elif A.
25 Eylül 2025 05:49
Meme reddi yaşıyorum 1 aylıkken üçüncü ayımız bitti hala devam ediyor uyanıkken emmek istemiyor memede ağlıyor memeyle kavga ediyor hırslanıyor açlıktan ağlasa bile emmiyor uyutup emziriyorum uyutmakta herzaman çare olmuyor uyurken bile fark edince hemen çıkarıyor Buda sosyal hayatımı etkiliyor dışarda emziremiyorum her yolu denedim pilates topu üstünde uzanarak ayakta yürüyerek karanlıkta ama ne yapsam çare olmadı hala devam ediyor ne zaman geçicek bilmiyorum kilo alımı iyi ama ben çok yıpranıyorum emzik biberon hiç kullanmadım ıgazdan diye düşünüyorum onun içinde elimden geleni yapıyorum ama bir türlü düzelmedi öneriniz nedir bu durum ne zaman geçer
Y
Yasemin A.
25 Eylül 2025 07:47
Merhaba Esenay hanım bebeğim 6 aylık oldu anne sütü ile besleniyor. Sütüm yetersiz olduğu için 5 aylıkken ek gıdaya başladık ek ilave olarak doktorumuz mama vermemi istedi fakat bebeğim mamayı içmedi. Farklı farklı mamalar da denedim beğenmedi tadını bende kaşık mama alıp vermeye çalışıyorum anne sütü+ kaşık mama+ ek gıda olarak ilerliyorum kabızlık sorunumuz var bazen besin reddi yapıyor tükenecek duruma geliyorum. Geceleri saatte bir ağlayarak uyanıyor. Gündüz uykuları 20 dakikayı geçmiyor.ne yapacağımı bilmiyorum artık. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
T
Tuğçe Ö. ..
25 Eylül 2025 11:45
Esenay hanim emzirme sürecinde takviye olarak neler kullanılmalı
Ş
Şeyma D.
25 Eylül 2025 11:58
Esenay hanım bebeğimin kilo alımı gayet iyi emzirmemiz çok güzel ilerliyo fakat bugün 10 gün oldu kaka yok ne yapmalıyım ? Bu durumdan rahatsız görünmüyor huzursuz da değil ama gazı epey kokuyo 🥹
B
Beyza D.
30 Eylül 2025 15:20
Elif hanım bizim de 55 günlükken meme reddi başladı, 4. aya kadar sürdü. Aynen tarif ettiğiniz şekilde oldu. Topta da zıpladım, uyutup da emzirdim, devamlı şarkılar ilahiler söyleyerek dikkatini çekerek emzirdim. Kucağımda yürürken 20-30 dakika emzirdiğim oldu. Duşta emzirdim o işe yaramadı. En sonunda bir gün yeter artık diyip bıraktım uykuda emzirmeyi. Kendiliğinden düzeldi. Belki daha önce düzelmişti ama ben cesaret edip aç bırakamıyordum. Uyuyunca emziriyordum bu yüzden fark etmemiş olabilirim. Malesef bir şey tavsiye edemiyorum, sadece sabırlı olun diyebilirim.