Anne Sütünün Rengi

203 görüntüleme
Y

Yasemin K.

7 Ekim 2025 17:37
Merhaba, kızım 6 aylık ve iki aydır kilo alamıyor. Bugün sağım yaptım ve sütümün maviye yakın bir tonda ve sulu olduğunu gördüm. Bu renk ve kıvam normal mi acaba?
Kızım da Kısa emmeler yapıyor ve tahminimce sadece ön süt ile besleniyor olabilir… bu şekilde olduğunda kilo alımı etkilenir mi? Lütfen tecrübeli herkesten yardım bekliyorum🙏
Çağla

Çağla

7 Ekim 2025 17:42
Sadece Önsüt alıyorsa kılo alımı zor olur evet.tavsıyem emzırmeden once önsütü sağmanız
M

Mizgin K. ..

7 Ekim 2025 17:44
Sütü yağlandıracak şeyler tüketilir misin kimi emzirme danışmanları ön süt son süt yok diyorlarkimi de var ama siz yumurta sarısı kuru yemiş zeytinyağı Hindistan cevizi yapı bunlar sütü yağlandırıyor tüketebilirsiniz
M

Mizgin K. ..

7 Ekim 2025 17:45
Sağımı hangi saate yapmanız önemli sabah saatlerinde süt daha çok sulu olur tek bir sağıma bakarak bence karar vermeyim
Y

Yasemin K.

7 Ekim 2025 17:49
Öncelikle teşekkür ederim. Ön süt dememin sebebi memelerim terbiye olmuş bir halde, meme ucuna uyarı gelince göğsüm doluyor ve ilk gelen süt hızlı akıyor sonrasında yavaşlıyor. Pompaya da genelde göğüslerim sağıma alışkın olmadığı için ön süt geliyor olabilir. Ben de kısa sürede sulu kısım geliyorsa bebeğim kısa emiyor acaba kilo alımını etkiliyor mu diye çıkarım yaptım kendi kendime… 🤔 yumurta her sabah kesin yerim. Et, tavuk, kuruyemiş tüketirim aslında ama hiç anlamıyorum bebeğim neden kilo alamıyor… süt bebek emdikçe geliyor sonuçta
M

Meryem

7 Ekim 2025 17:54
Tahin de tüketin çokfaydasını gördüm ben. Uzun uzun emmesi için memeleriniz şişken ön sütü sağın bence de arkadan gelen yağlı sütü bebek içsin. İnşallah güzel güzel etlerin kilolarını alır 🙏
Y

Yasemin K.

7 Ekim 2025 17:59
Evet Meryem Hanım sanırım ön sütü sağıp vermeyi deneyeceğim bazı emzirmelerde. Çünkü ön süt hızlı geliyor ve yorulup ilgisi dağılıyor süt akışı yavaşlayınca. Sanırım kafamda netleşti bazı şeyler. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 🙏
Ayşegül A.

Ayşegül A.

8 Ekim 2025 07:00
Yasemin hanım kaç dakka civarı emiyor acaba.bebekler büyüdükçe emme süreleri kısalırmış.Hızlı emdikleri için az emmiş gibi geliyor ama çeneleri kuvvetlendiği için hızlı emip hızlı bitiriyorlar.benim oğlum 15-20 htta yarım saat emerdi ilk aylarda.artık 8-10-12 dkk civarı emiyor ve kendi bırakıyor doyunca.tekrae vermeye çalışsam da kafasını kaktırıyor.doymuş oluyor.ve memeden ayrılınca ağlamıyor.yani aslında hızlı emdikleri için yağlı kısmı da içmiş oluyolar.ben bi yerde okumuş ve dinlemiştim.Siz tekrar teklif ettiğinizde ısrarla almıyorsa doymuştur.ve ağlamıyorsa da doymuştur.Ayrıca 4.aydan itibaren 5 ay gbi mesela kilo alımları yavaşlarmış.düzenli kilo alımı beklenmezmiş.Osman hocanın bi videosu vardı bununla ilgili.kilo kaybetmediği sürece ve keyfi varsa kilo olayına takılmayın derim çnkü siz buna üzülüp stres olunca sütünüz etkilenir bebeğiniz de hisseder.Tabiki arkadaşların dediklerini uygulayın denemekten asla zarar gelmez.Sadece endişe etmeyin bi sağlık sorunu olmadığı sürece kilonun bir önemi yok.merak etmeyin yolundadır her şey☺️
Y

Yasemin K.

8 Ekim 2025 07:12
Çok teşekkür ederim🧡 5.aylıkken olduğu kilodan 250gr kadar kilo kaybetmiş 6.ayda. Tahlilleri de yapıldı ve altta yatak bir neden bulamadılar. Doğduğundan beri hiç 15-20dk emmedi. Bu sıralar 5 dakika zorla ancak. Uykuya geçerken emsin diyordum ilk başlarda uykuya geçerken uzun emiyordu biraz şimdi onu da istemiyor. Azıcık emip parmağını emmek istiyor. Zorlarsam öfkeleniyor iyice. Mama da içmiyor. Doğduğundan beri aç da olsa hiç ağlamıyor😂 4aylıkken bir gece akşam 20:00da emzirip yatırmıştım, kendim de rahatsızdım ve erken uyumuştum. Gece uyanamamışım emzirmek için. Sabah 08:00a kadar hiç uyanmamış ve uyandığında da zorla emmişti. 12 saat aç kalsa da meme istemiyor. Beslenmek istemiyor. Anlamıyorum gevşekten. Oğlum hiç böyle değildi. Ne zormuş iştahsız bebek😀
Ayşegül A.

Ayşegül A.

8 Ekim 2025 07:26
Demek yemeyi seven bi bebek değil😂 sağlığında bi sıkıntı yoksa endişe etmeyin.ama yine de içinize sinmesi için doktorunuzla tekrar görüşebilirsiniz.en iyiisni o söyler çnkü.o doktorun dediği de içinize sinmiyorsa başka bir doktor görüşü alabilrsiniz.özelde doçentler falan oluyor.Bizim doktor 5 aylık ek gıdaya başlayacağı için içime sinmediği için başka bi görüş almak istiyorum doçentlerden ama sıra alabilmek mümkün değil 3 haftadr sıra bulamıyorum.Siz de öyle yapabilirsiniz.annelik bu illa endişemiz olucak çok normal 😊 benimki de memeyi bırakıp parmağını emiyor şu aralar.değişik huyları var işte😂 benim oğlan boğa burcu.hep diyolar boğa burcunun iştahı çok fazladır diye.ben hala 2 saatte bir emziriyorum mesela.hemen acıyor.Ben de 3-4 saate çıksın isterdim😂 tamam emsin sıkıntı yok ama mama verdiğim zaman bile 2 saatte acıkıyor.Mamanın sindirimi daha zordur.Bebekten bebeğe değişiyor yani.4,5 aylık 5 kilo olduğumuz için doktor erken ek gıdaya başlatıcak.Bizim de böyle bi sorunum var.erken doğduğu için düşük kilo doğdu tabi.bu aya kadr alması gerektiği aralıkta aldı kilosunu.kendine göre kilosu iyi diyor doktor ama ek gıdaya başlayalım diyor yine de.sizin de ek gıda zamanınız gelmiş 6 aylık olmuşsunuz.belki ek gıdayı severse en azından onların da vitamini alır ve sevdikçe iştahı açılır.Siz tekrardan görüşün doktorunuzda aklınızda soru işaretleri olmasın.içiniz rahat eder🥰
Ayşegül A.

Ayşegül A.

8 Ekim 2025 07:32
Bu arada ben de ilk aylar çok fzla kilosunu takıyordum.Baktım sağlığı,gelişimi iyi gidiyor.htta erken doğmasına rağmen normal zamanda doğan bebeklere göre gelişimi 1-2 hfta önceden geliyor.yani bişeyleri 1-2 hfta önceden yapmaya başlıyor.o yüzden artık kiloya aldanmıyorum.inanın çok endişeliydim çok küçüktü çnkü.hala öyle yani 3 aylık bebek kilosunda ve boyunda şuan yani.Sizi de çok iyi anlıyorum o yüzden.endişe etmek bize daha çok zarar veriyor bnu anladım.Sıkmayın canınızı😊
Y

Yasemin K.

8 Ekim 2025 08:00
Evet ya 5 aylık ek gıda için erken olabilir yani sindiremiyorlar ilk başlarda. Biz başladık zaten ama işte tadım yapıyor henüz. İrmikle meyveleri tattırıyorum şimdi. En azından irmik ile biraz kilo alabilir diye😁oğlum çok emerdi iştahlıydı, 6aylıkken 10kilo bebekti. Kızım minicik geliyor gözüme yani 😂 her bebek farklıdır da annelik endişe hiç bitmiyor işte. Sizin bebişiniz de pek tatlı maşallah sosyal medyadan gördüm🧡 Allah hepsine uzun sağlıklı ömürler versin 🙏
Ayşegül A.

Ayşegül A.

8 Ekim 2025 10:49
Maşallah yasemin hanım 6 ay 10 kilo çok iyiymiş☺️kardeş bile birbirine benzemiyor yani her bebek farklı.bi de kız bebek daha minyon olurmuş.Kilonun fazlası daha zarar bebekler için.Almaya yatkınsa kilosunu alır değilse almaz zaten.ben kendim minyon olduğum için bebeğim de bana çekmiş öyle oldu😀 az önce bi özelde doktora aldım sıra ona danışalım bakalım.pazartesi kendi doktorumuz görmeden gideyim de o da uygun görürse başlarız ek gıdaya.teşekkr ederim ben de sizinkilere baktım şimdi çok tatlılar maşallah🥰 sağlıklı,mutlu ömrünüz olsun sizin de hep beraber inşallah🤲🏻🧿🥰 özel bir şey sormak isterseniz yada dertleşmek falan ne olursa ordan yazabilirsiniz😊
Y

Yasemin K.

8 Ekim 2025 10:53
Aynı şekilde siz de öyle 🤗 çok memnun oldum. Görüşmek üzere Ayşegül Hanım🌸
G

Gözde ..

23 Ekim 2025 19:05
Yasemin hanım benim kızımda çok kısa emmeler yapıyor ve durum aşağı yukarı aynı 3-4 max emme süresi var ve büyük ihtimalle önsütü alıyor sadece. Hatta ben çok azemiyor zaten diye meme değiştiriyordum lıkır lıkır içsin diye bizimki de bir ayda sadece 200 gram almış. Sürekli beslemeye çalışınca ters tepiyor benim kızda. Ben o yüzden o istedikç emzirmeye çalışıyorum. Birden meme vermiyorum önce oynuyorum vs vs. Sanki biraz daha uzun emiyor gibi ama insan emmedikçe de az emse de endişeleniyor. Yani ben de çok üzülüyorum elimden geldiği kadar beslemeye çalışıyorum. Arkadaşın da dediği gibi hareketlerinde sıkıntı yok benim bebegimi de neşesi de gayet yerinde pek de iştahlı değil demekki. Soran olursa da ben bakamıyorum kötü anneyim bu kadar oluyor diyorum ve gülüyorum artık yani. Taktik değiştikten sonra kilo alımında bir değişme oldu mu onu merak ettim. Çünkü ben de artik tek meme tek meme emzirmeye çalışıyorum.
Y

Yasemin K.

23 Ekim 2025 19:38
Saniye Hanımcım ahhh ne kadar aynı şeyler yaşıyoruz benzer zamanlarda, insan yalnız olmadığını hissediyor ve mutlu da oluyor :) doğduğundan beri emzirip yatırdığım bebeğimi artık memede iyice bayılana kadar emziriyorum. Memede uyutmaya çalışıyorum yani anlayacağınız. Yoksa gündüz yine kısacık emiyor bırakıyor. Gözler sürekli etrafa gidiyor.her akşam bir kere kabul ederse 120cc kadar mama içirmeye çalışıyorum ve ek gıdada tadımları hızla bitirdim, çok az da olsa iki öğüne çıkardım. Şimdi tam 7 aylık oldu. Bir öğün yumurta muz tarzı şeyler veriyorum, diğer öğünde çorba yoğurt gibi sıvımsı şeyler. Çünkü hep katı yüklenince gaz sancısı çok yaşadı. Böyle böyle büyüyecekler sanırım🙂 Bizim milletimiz de ne sorup duruyorsa yani size de yani zayıfsa kiloluysa… Zaten yeterince zor annelik bide bu insanlarla mücadele ediyoruz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir