Anne Sütü ve Mama

217 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

8 Ekim 2025 19:04
Her Aileye Özel Bir Yolculuk
➡️ Anne sütü, bebeğinizin ilk 6 ayda ihtiyacı olan tüm besinleri ve bağışıklık desteğini sağlar. Emzirme mümkünse, ilk tercih her zaman anne sütü olmalıdır. Ancak bazı durumlarda, özellikle tıbbi gereklilik varsa, mama desteği gündeme gelebilir.

🔸 Mama kullanımı sadece keyfi bir tercih değil, “Doktor değerlendirmesiyle” verilmesi gereken bir karardır.
🔸 Gereksiz mama kullanımı, süt üretimini olumsuz etkileyebilir.
🔸 Sütüm yetmiyor gibi hissettiğinizde ilk adım mama vermek değil, “Emzirme desteği almaktır”
🔸 Unutmayın, her annenin sütü kendi bebeğine özel ve değerlidir.

Küçük bir not:
Her annenin ve bebeğin hikâyesi farklıdır. Bazen anne sütü, bazen mama, bazen her ikisi… yeter ki doğru zamanda ve doğru yönlendirmeyle kullanılsın. Önemli olan bebeğinizin doyduğu, sizin ise kendinizi iyi hissettiğiniz bir yolculukta ilerlemektir.

📞 Süt artırma, meme reddi, mama bırakma, emzirme sonlandırma… konularında destek almak isterseniz bana 0506 038 99 58 numaralı hat üzerinden ulaşabilirsiniz.
Ş

Şeyma M.

8 Ekim 2025 19:06
Bebeğim 13 günlük. Doğum kilosu 3065. Bugünkü kilosu 3050 Hafif sarılık vardı sık sık emzirdim doktorun tavsiyesiyle. sadece anne sütü alıyor. Gnduzleri 2 saatte bir emziriyorum ama geceleri uyanmıyor 3 3.5 saati buluyorsorun olur mu
S

Songül

8 Ekim 2025 19:16
@şeymamısırlı 2 saatin dolmasını beklemeden emzirin derim ben 2 saat dolsun emzireyim dedim aslında beklemeden emzirecekmişsin:( gecede uyumasına izin vermeyin uyandırın bi şekilde çok zor uyanıyorlar sarılıkken bizim öyleydi. Sarılık geçici endişe etmeyin, kolaylıklar dilerim
D

Duru K. ..

10 Ekim 2025 12:51
Merhabalar benim bebeğimde 16 aylık ve dün anne sütünden kesmeye başladım çünkü doymak için değil emzik olarak emiyordu ama süt mama içemiyor bizimle her şey yiyor erken mi oldu acaba
M

Miray Ç.

14 Ekim 2025 15:22
Merhabalar bebeğim şuan 3 ay 10 günlük yaklaşık 4 aylık olduğunda damağımdan ameliyat olucam ve bir ay düzenli beslenemiyorum hele 15 gün hiç beslenemiycem doğru düzgün bebeğime mama desteği vermeyi düşünüyorum ama ne kadar vericem nasıl vericem en ufak bir fikrim yok yardımcı olabilir misiniz lütfen

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir