Anne Sütü Sarılığı (lütfen Yardım)

131 görüntüleme
Hilal K. .

Hilal K. ..

26 Ekim 2025 07:53
Sezeryan doğum yaptığım için sütüm geç geldi biz de mama takviyesine başladık. Sütüm gelmeye başladığı an mamayı kestim sadece anne sütü verdim. Ve bebeğim 2 gün içinde sapsari oldu. Doktor sık sık bol bol besleyin geçsin dediği için mama takviyesine tekrar başladık. 1 aylık kontrolunde artık Sarılığı geçmisti. En azından doktor öyle söyledi. Sarılığı artık gecmis ne yaptıysanız çok güzel yapmışsınız ve mamayı yavaştan biraktirin dedi. 2 gündür yine mamayı kestim sadece anne sütü veriyorum ve sütüm de bol akıyor, ama 2 gündür bebeğim yine sapsarı oldu. Mama verince geçiyor anne sütü verince başlıyor. Ve bebeğim 1 aylık oldu hala devam etmesi endişe ettirdi.
Sarılık türlerine baktığımda anne sütü sarılığı 3 aya kadar devam edebiliyormus. Bazı doktorlar anne sütünü kesmeyi bazi doktorlar azaltmayı bazıları da sadece anne sütüyle devam etmeyi öneriyorlar.
Ben ne yapacağımı şaşırdım. Emzirmeyi bırakmalı miyim hem mama hem meme şeklinde devam mı etmeliyim?
Aynı sorunu yaşayan başkaları var mı? Siz neler yaptıız ne önerirsiniz?
İ

İrem E.

26 Ekim 2025 07:58
Benim bebeğim de de vardı anne sütü sarılığı ne yaparsak yapalım geçmiyordu sütüm olduğu için mama vermedik 45 gün kadar bebeğim sarıydı resmen sonra geçti . Doktorunuz ne tavsiye ediyorsa öyle ilerleyin bence kan alındıysa
en iyi yorumlayacak kişi o çünkü
A

Ayşegül Ü.

26 Ekim 2025 08:11
Benim bebeğimde de anne sütü sarılığı vardı, hatta 2 kere foto terapi aldık, değerleri 2 ayın sonunda normale döndü. 2 aydır gözlerinin beyazı sarıydı, ilk başta anne sütü verdim. Doktorlar sarılığı geçmiyor mama verelim dediler ama ben sütümün yeterli olduğundan emindim. Mama kullanmadık. Anne sütü sarılığının sebebi de çaresi de anne sütü. Bebeğin karaciğerinin gelişmesi gerekiyor bu da 1 hafta 10 günde olmuyor, doktorum bana 3 ayda ancak geçebileceğini söyledi. Endişenizi çok iyi anlıyorum, ilk 2 ay ben de acaba hiç bitmeyecek mi dedim. Siz anne sütü verdikçe bebeğinizin karaciğeri güçlenecek. Çünkü ona maruz kalacak. Sarılıkta önemli olan sık beslemek ve sarılık değerine sık sık baktırmak, biz haftada bir kere gidiyorduk kontrole. Eğer ki bacakları, ayaklarının altı sararmışsa hemen doktora gitmeniz gerekiyor. Benim önerim anne sütünü vermeyi kesmemeniz. Bebeğiniz oradan şifalanacak, hem de her hastalıkta. En acilinden geçmesini temenni ederim🙏🏻🤍🌻🫂
Ayşe D.

Ayşe D.

26 Ekim 2025 08:26
oğlumda sarılık 3. ayın sonuna kadar devam etti bi kere sınırı geçtik fototerapi aldık ama devamında yapacak hiçbir şey yoktu doktorum anne sütünden kesme sütün yeterli mamaya gerek yok dedi vermedim yüzü karnı hep sarıydı bacaklarına inerse gel dedi 2 hafta tekrar çıkar mı diye ölçüldü kanla ama aynı değerde kaldı bizde bu duruma alıştık yeni yeni rengi kendine geldi
D

Damla B.

26 Ekim 2025 09:44
Benim kızım da sarılık oldu mamayla atlattık sonrasında mamayı bırakıp sadece anne sütü olarak devam ettik.cildindeki sarılık azalsa da gözlerindeki sarılık 2.ayına kadar sürdü.2 ay kontrolünde eğer 3.ayda geçmezse test yaparız demişti doktorumum ama 2.aydan sonra geçti sarılık şu an 5 aylık oldu bir sorun yok
Ü

Ümran ..

26 Ekim 2025 09:59
Benim de bebeğim 2 aylık anne sütü sarılığımız vardı ve yine sadece anne sütü alarak atlattı çok şükür ben hiç mama vermedim doktorumuzda öyle tavsiye etmişti bol bol emzirin dedi
D

Derya A. T.

26 Ekim 2025 10:24
Ben de doğumdan itibaren sadece anne sütü verdim. Şu an 65 günlük, sarılığı yeni geçti. Sık sık emzirmeye devam edin, tabi doktor kontrolünde.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir