Anne Sütü ile Mama Hazırlanır mı?
231 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
17 Ekim 2025 07:38
➡️ Anne sütü, bebeğiniz için en doğal ve en besleyici seçenektir. Ancak bazı anneler mama ile takviye gerektiğinde, mamayı anne sütüyle hazırlamayı düşünebiliyor. Bu yöntem, doğru gibi görünse de önerilmez.
🔸 Anne sütünün içeriği zaten bebeğe özeldir.
🔸 Üzerine mama eklendiğinde denge bozulabilir, sindirim sorunlarına yol açabilir.
🔸 Mama mutlaka üretici firmanın önerdiği “temiz suyla” hazırlanmalı.
➡️ Eğer takviye gerekiyorsa, mama ayrı, anne sütü ayrı şekilde verilmelidir. Bebeğinizin ihtiyacına göre hangi sıklıkta ve ne kadar mama gerektiği ise mutlaka “bir uzman ya da emzirme danışmanı ile birlikte” planlanmalıdır.
📌 Unutmayın: Her bebeğin yolu farklıdır, önemli olan doğru bilgiyle ilerlemek.
Bilgi ve Destek için
📞 0506 038 99 58
🔸 Anne sütünün içeriği zaten bebeğe özeldir.
🔸 Üzerine mama eklendiğinde denge bozulabilir, sindirim sorunlarına yol açabilir.
🔸 Mama mutlaka üretici firmanın önerdiği “temiz suyla” hazırlanmalı.
➡️ Eğer takviye gerekiyorsa, mama ayrı, anne sütü ayrı şekilde verilmelidir. Bebeğinizin ihtiyacına göre hangi sıklıkta ve ne kadar mama gerektiği ise mutlaka “bir uzman ya da emzirme danışmanı ile birlikte” planlanmalıdır.
📌 Unutmayın: Her bebeğin yolu farklıdır, önemli olan doğru bilgiyle ilerlemek.
Bilgi ve Destek için
📞 0506 038 99 58
M
Merve K.
17 Ekim 2025 07:39
Esenay hanım merhaba, peki buzluktaki sağılmış anne sütleri ek gıda döneminde yapacağımız yiyeceklerde kullanılabilir mi?

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
17 Ekim 2025 07:45
Merve Köker hanım evet kullanabilirsiniz.
G
Gülşah B.
17 Ekim 2025 12:13
@Esenay Çıtır merhaba süt kesme başlığı altında ben ve başka bir hanımefendinin desteğinize ihtiyacımız var bakabilirseniz sevinirim 🙏
F
Fatma Ç. ..
21 Ekim 2025 21:01
Mrb hocam sütüm yetmediği için emzirmeden sonra mama vermek zorunda kalıyorum.Sutumun artmasıiçinne yapabilirim?
N
Nur Ö. Y.
22 Ekim 2025 04:37
Esenay hanım mama reddi konusunda öneriniz var mı işe döneceğim mama başlamam gerek ne yapsak olmuyor istemiyor

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
22 Ekim 2025 08:51
Gülşah Baykara hanım 05060389958 Numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışayım

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
22 Ekim 2025 08:52
Nur Ö Y Hanım işe başladınız diye mama vermek zorunda değilsiniz ve biberon vermek zorunda değilsiniz yardım ve destek almak isterseniz işe başlama hazırlığı konusunda ve bebeğe evde nasıl bakılacağı nasıl besleme yapılacağı konusunda ayrıntılı bilgiler ile ilerlemenizi öneririm siz mama ve biberon vermeye çalıştıkça bebek reddedecek ve sonrasında sizi de reddedecektir bu durumun yaşanmaması için destek alırsanız çok iyi olur