Anne Sütü Haricinde Mama

71 görüntüleme
D

D. U. ..

8 Ocak 2026 18:22
3 aylık bebeğim bu ay sadece 100 gr aldı sadece anne sütü alıyordu doktor bugün 10 gün mama ile de destekle kilo alması için dedi sütümü koruyarak mama takviyesini nasıl yapmalıyım her emmeden sonra mı vereyim yoksa günde 2 öğün veya kaç öğün vereyim
R

Rabia Ş.

8 Ocak 2026 18:28
Benim bebeğim de 3 aylık doğumdan itibaren anne sürü ve mama ile gidiyoruz. Sütümde bir azalma olmadı ama ihtiyacını karşılamıyor yine de. Biz 90 ml veriyoruz. 120 ml ye de çıkılabiliyor bu ay da. Önemli olan önce anne sütünü verip sonra mama vermek. Doktorumuz iki emzirmede bir şeklinde söylemişti. Tabi bu her bebek için değişecektir. Ama fikir olması için yazıyorum.
H

H.Nur

8 Ocak 2026 19:55
Ben bebeğim doğduğundan beri sütle beraber mama veriyorum. Başta çevre baskısıyla sadece süt vermeye çok çalıştım ama bebeğim saat başı da emzirsem “güya süt artacaktı” açlıktan katılana kadar ağladığı için mamaya devam ettim. Sadece süt vermek istediğimi doktorumuza da söylediğimde “endişe etme geçmişte mama değil süt anneler vardı, yalnız değilsin öyle olsaydın marketlerde mama rafları boşalmazdı” dedi ben bunu duyduktan sonra vicdanen rahatladım. Bebeğim 5 aylık 150 ml veriyorum. A*ptamil kullanıyorum. Normalde 5 saatte bir bu dediğim ölçü ama benim bebeğim 4,30 saate ancak dayanıyor arada emzirsem de. Sen de bebeğini emzirip iki saat sonra mama verebilirsin diye düşünüyorum çünkü anne sütü çabuk sindiriliyor. Mamadan sonra da biraz sindirmesini bekle hem sütün de dolar bu arada benimki sadece tavsiye olabilir. Sen bebeğini bizden iyi tanıyorsun ne de olsa. İhtiyacına göre hareket et
D

D. U. ..

8 Ocak 2026 20:12
3 ay boyunca hiç mama vermedim ihtiyacımız olmadı yani bu ay sadece 100 gr almış diyince doktor ister istemez tuhaf oldum mamayla destekle dedi doymasa açlıktan ağlardı duramazdı ama öyle değil keyifli söyleniyor neşesi yerinde oluyor ya da uyuyor çişli bez sayısıda iyi mamayla destekle deyince her emmeden sonra aldığı kadar mı vereyim yoksa yoksa dediğiniz gibi 2 meme sonrasında mı ya da geceleri mi bilemedim sormayı da unuttum doktora
R

Rabia Ş.

8 Ocak 2026 20:22
Geceleri mama vermenin artısı uyku süresini arttırması olabilir. Daha tok tutuyor çünkü. Siz bir yerden başlayın, bebeğinizin talebine göre şekillenirsiniz. Bu sırada da sütünüzün besleyiciliğini nasıl arttırabilirsiniz onu araştırın bence. Çünkü anladığım kadarıyla miktar olarak sütünüz yeterli.
D

D. U. ..

8 Ocak 2026 20:27
Evet sütün kalitesini artırmak için araştırma yapayım. Gece uykusunda hiç problem olmuyor gece 2 de ya da 11 12 gibi geçiyor gece sabah 9 da Fix uyanır emmeye acaba baş parmağını emmeye başladı uykuya geçerken hem emer uyur emzik tutmuyor öğürüyor doğdu doğalı acıkıyorda parmağını emerek mi yatıştırıyor kendini
B

Büşra K. A.

9 Ocak 2026 21:26
Benim bebeğim de üç aylıkken sadece anne sütüyle beslendiği için alması gerekenin çok altında kilo almıştı. Doktorum 2-3 saat arayla 5-6 biberon mama vermemi söylemişti. Benim sütüm az olduğu için her emzirme seansının peşine mama veriyordum. Zaten bebeğim doymamış oluyordu emdikten sonra yani öğününü mamayla tamamlamış oluyorduk. Şimdi 5 aylık göğsümde 5 dakikadan fazla durmuyor o yüzden aralara emzirme serpiştirip çoğunlukla mamayla besliyorum. Bizim emzirme yolculuğu altıncı ayda bitecek gibi 🫠

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir