Anne Sütü Arttırma
159 görüntüleme
S
Sevil
4 Ocak 2026 20:48
Bebeğim 10 gün sonra 3 aylık olacak ama sütüm azalmaya başlıyor mama vermeye başladım bi emzirme bi mama gibi ilerliyorum sütüm için neler yapabilirim
E
Emel
4 Ocak 2026 21:12
Doktor mu soyldi acaba mama vermenizi yoksa siz mi sutunuzun azaldıgını dusunuyorsunuz?
S
Sevil
4 Ocak 2026 21:13
Yok doktorum söylemedi ben kendim azaldığını düşünüyorum 🥹
S
Sümeyye
4 Ocak 2026 21:14
Ben süt artirma icin bir koç ile gorusup sutumu artirmistim, kesinlikle hoşaf bana iyi geldi icinde elma, armut kurusu biraz kuru dut biraz kuru incir ve biraz kuru kayisi, anason sutumu artirdi onu da bir tatli kasigi anason tohumunu bir su bardagi kaynar suda 5 dakika beletip suzup iciyordum, isirgan otu ve cemen otu da iyi gelmisti tipki anason gibi yapiyordum, ve gunde en az 2 litre su icmelisiniz
S
Sevil
4 Ocak 2026 21:16
Çok teşekkür ederim söylediğiniz hoşafı deneyeceğim🙏🏻
H
Hülya B.
4 Ocak 2026 21:21
3.ay civarında memeler artık bebeğin ihtiyacına göre süt üretmeye başlarlar azaldı diye endişelenmeyin. Günde4 5 çişli bez varsa genel olarak huzurluysa kilo alımı iyiyse yeterince sütünüz var demektir. Bol su ve uyku kesinliklesüt yapar bu arada. Helva,kuru incir,kuru dut,rezene anason ve bakliyatlar da çok iyi süt yapar.
S
Sevil
4 Ocak 2026 21:22
Helvayı hiç duymamıştım teşekkür ederim yanıtınız için🙏🏻
S
Seval Y.
4 Ocak 2026 21:28
Bir anne yazmıştı lacmix diye bana bende yarın onu alacağım. Sutu arttirdigini söylemişti.
S
Seyma S.
4 Ocak 2026 21:35
Bol su+uyku+ bol emzirme sutu arttiracaktir.eger bebeginizin 4-5 dolu dolu cisli bezi varsa gunde en az 20 gr olacak sekilde kilo alimi varsa mama verirseniz bu sefer tam tersine sutunuz daha cok azalir.Bir mama bir emzirme seklinde giderseniz beyninize soyle bir sinyal gidecek bu bebek saatlerdir emmiyor yani sute ihtiyaci azaldi o zaman uretimi azaltayim seklinde olur.cisli bez sayiniz ya da kilo aliminiz azsa sutunuz artana kadar mama vermelisiniz ama bunu once emzirip sonra mama seklinde yapmalisiniz.bir emzirme bir mama degil hep emzirme uzerine gerekirse mama seklinde ilerleyin bence
H
Hatice Ş. G.
4 Ocak 2026 21:40
Yulaf tüketin o da baya artırıyor
C
Cennet �.
5 Ocak 2026 00:20
Bestlak diye bir damla var o gerçekten fayda ediyor. Birde bulgur inanılmaz arttırıyor. Helva da işe yarıyor
E
Emel
6 Ocak 2026 23:53
Mamaya doktor kontrolunde baslanması gerekiyor olgun meme diyorlar 3.aydan sonra goguslerimiz srtik sut uretimine alistigi İcin sertlesmiyor aslında sut uretiyoruz yani tahin hosaf vs sut arttirmaz kilo vermek isteyen bir anne isen daha da kilo aldirir sadece. Yapman gereken ozellikle gece emzirmeye dikkat etmek prolaktin geceleri artiyor bol sıvı tuket2.5 3 litre en azindan tuketmelisin ve dengeli beslenmen lazım sutunun kaliteli olması icin bol sıvı+bol emzirme+dinlenme alternatif olarak sagimla da sureci destrkleyebilirsin plasebo etkisi diyoruz şunu yedim sutum arttı diyenlere Bebeginin gunde (gece de dahil) 5 cisli bezi varsa İcin rahat etsin
A
Ayla A.
7 Ocak 2026 05:05
Ben de bu şekilde düşünüp emzirme danışmanı ile çalışmıştım. Rezene çayı, yukarda arkadaşın bahsettiği gibi hoşaf tahin filan önermişti
Bi de Bestlak damla ve solgar breast yeast hap içiyordum. Hap sabah öğle akşam 2 şer tane ana bence her öğün 1 tane alacak şekilde yapın sonra günde 2 kere 2 şer tane bebeğin ihtiyacına göre yavaş yavaş arttırın. Ben 2 kutu bitirdim şimdi mola vermem gerekiyor bi 2 ay kadar bu sırada da galacta proya başladım.
Bü de moringa tozu diye bişi var bitki tozu matchaya benziyor( bi Rus arkadaş önermişti ) onu kullanabilirsin.
Galacto proda da moringa var zaten
Bi de Bestlak damla ve solgar breast yeast hap içiyordum. Hap sabah öğle akşam 2 şer tane ana bence her öğün 1 tane alacak şekilde yapın sonra günde 2 kere 2 şer tane bebeğin ihtiyacına göre yavaş yavaş arttırın. Ben 2 kutu bitirdim şimdi mola vermem gerekiyor bi 2 ay kadar bu sırada da galacta proya başladım.
Bü de moringa tozu diye bişi var bitki tozu matchaya benziyor( bi Rus arkadaş önermişti ) onu kullanabilirsin.
Galacto proda da moringa var zaten
A
Ayla A.
7 Ocak 2026 05:06
Boza ve yulaf da işe yarıyor