Alkol

354 görüntüleme
M

Meryem D.

19 Temmuz 2025 09:51
Bebeğim 2 buçuk aylık bira veya şarap içmemde herhangi bi sakınca var mı doktoruna soran oldu mu acaba bebeğe herhangi bir yan etkisi olur mu
D

Damla G. ..

19 Temmuz 2025 12:55
Benim bebeğim de 36 günlük ben sadece kendime iyi gelmesi için alkolsüz bira içiyorum hem sütü de artıyor diyorlar ☺️ emzirirken sarhoş olana kadar içemeyeceğim için en azından o bira tadı bile beni mutlu ediyor 😃 Deneyebilirsin bence
M

Meryem D.

19 Temmuz 2025 13:02
Çok teşekkür ederim❤️
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Temmuz 2025 18:23
Şimdi bu konuda bazı hekimler şarap vs içebilirsin diyorlar. Aktif alkol kullanan biri olarak bu olaya yorumum şu; asla zarar vermiyor çalışması yapılmamış 1 tane içsem beni ne kadar mutlu edecek ? Bebeğim için değer mi ? Açıkçası bir denge terazisi yaptığımda hep içmeyen tarafım ağır basıyor. Bebeğim 3.5 aylık hamilelikle beraber 1 senedir içmediğimi düşününce 1 tanesi bile reflekslerimi azaltabilir ve olası bir sıkıntı yaşarsam hayat boyu kendimi affetmem. Bebeğimin daha kıymetli olduğuna inandığım için ben içmiyorum. Karar sizin tabii..
Ayşe K. O.

Ayşe K. O.

16 Eylül 2025 21:31
Konu ile ilgili olarak kendi hekimim 1 kadeh kullanım sonrası 2 3 saat emzirmemeyi tavsiye etmişti. Kullanmadım ama sormuştum kendisine.
G

Gizem Y.

17 Eylül 2025 19:06
Benim doktorum eğer bir biraysa 24 saat, diğer içkiler için tek kadeh baz alınarak 72 saat emzirmemen gerekir, alkol kandan hemen arınmıyor dedi.
M

Melike K.

18 Eylül 2025 08:57
Uzmanlar her 200 ml (ortalama) için 3saat diyorlar ama kendi doktorunuza danışın tabi kontrol sizde çünkü
N

Nur Y.

18 Eylül 2025 10:05
Arada bir az içsem olur mu?”
• Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) emzirme döneminde tamamen alkolden kaçınılmasını önerir.
• Eğer mutlaka içilecekse (örneğin çok özel bir durum), bir kadehten fazla olmamalı ve en az 2–3 saat sonra emzirilmelidir. Ama bu da tamamen risksiz değildir.

🔹 Alternatif:
• O özel anda alkol yerine alkolsüz bira/şarap tercih edebilirsiniz.
• Ya da anne sütünü önceden sağıp bebeğe baktırabilirsiniz, siz içtikten sonraki öğünü sağıp atabilirsiniz.

Çünkü:
• Alkol süte geçer. Anne ne kadar alırsa, bebeğe de bir kısmı geçer.
• Bebeklerin karaciğeri yetişkinler gibi alkolü işleyemez → çok küçük miktarlar bile beyin gelişimini ve sinir sistemini etkileyebilir.
• Uyku düzeninde bozulma, emme güçlüğü, huzursuzluk, hatta ciddi zehirlenme riski olabilir.
• Düzenli alkol alımı → süt miktarını azaltabilir.

Kaynak:yapayzeka
E

Ezgi Ç.

22 Eylül 2025 23:32
Temmuz ayında evlilik yıl dönümümüzde oğlum1,5 aylıktı. Alkolü de çok özlediğim için; Sağdığım sütlerden verecektim, sağdıklarımı döküp böyle bi 16-18 saat kadar emzirmemeyi planladım. Hayata da geçirdim planımı. İçerken ve yerken çok güzeldi ama oğlum gece ağladığında süt ısıtmaya git sonra süt sağ lavaboya dök falan zaten küçük 2 saatte bir aynı senaryo. İnanılmaz yıprandım ve yoruldum. Burnumdan da fitil fitil geldi. Binbir acıyla sağdığım sütleri dökmek hele çok canımı yaktı. Yok dedim tamaam emzirme işi bitene kadar alkol benim için bitmiştir. Alkolsüz biradan ben devam 🥹tavsiyem de o yöndedir. Dayanıcaz mecbur.
C

Cavidan G. U. ..

29 Eylül 2025 05:56
Bizim yediğimiz içtiğimiz herşey bebeği etkilerken alkolün etkilemiyceğini pek sanmıyorum. Neticede bizimde vücudumuza zararlı bişey yani. Ben olsam emzirmeyi bırakana kadar almam karar sizin tabi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir