Alkış ve Baybay Yapmıyor
167 görüntüleme
M
Merve Y.
22 Eylül 2025 06:42
Merhabalar , 9 aylık bebeğim alkış ve baybay yapmıyor, geç mi kaldı acaba yapmak için? Bu durum beni çok endişelendiriyor
F
Fatma S. ..
22 Eylül 2025 07:31
Diğer gelişimleri de önemli benim oğlumda 9 aylık o da yapmıyor ama tos yapınca kafasını getiriyordu şimdi onu bıraktı müzik duyunca elini kolunu sallıyor oynuyor

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
22 Eylül 2025 07:54
Merhaba 🌼 Her çocuk kendi hızında gelişir ve bu tür becerileri kazanma zamanları arasında geniş bir yelpaze bulunur. Bu beceriler genellikle 9 ile 15 ay arasında ortaya çıkar. Şu an bu hareketleri yapmaması, gelişimsel bir sorun olduğu anlamına gelmez. Diğer gelişim alanların gözlemlemek gerekir.
Bu süreçte ona yardımcı olmak için yapabileceğiniz en iyi şey, bu hareketleri onun yanında sık sık tekrarlamanızdır. Eğlenceli bir şekilde, şarkılar söyleyerek ellerinizi çırpın ve çıkarken "baybay" yaparak ona model olun. Onu bu hareketleri yapması için zorlamayın, aksine her denemesini ve başarısını coşkuyla alkışlayarak motive edebilirsiniz. Tekrarlı ve etkileşimli oyunlar, bu sosyal becerileri doğal bir şekilde öğrenmesini sağlayacaktır.
Bu süreçte ona yardımcı olmak için yapabileceğiniz en iyi şey, bu hareketleri onun yanında sık sık tekrarlamanızdır. Eğlenceli bir şekilde, şarkılar söyleyerek ellerinizi çırpın ve çıkarken "baybay" yaparak ona model olun. Onu bu hareketleri yapması için zorlamayın, aksine her denemesini ve başarısını coşkuyla alkışlayarak motive edebilirsiniz. Tekrarlı ve etkileşimli oyunlar, bu sosyal becerileri doğal bir şekilde öğrenmesini sağlayacaktır.
D
Dilara Z. T.
29 Eylül 2025 21:24
Benim bebeğim 13 aylık hala bay bay yapmıyor doktor her bebeğin gelişimi farklı seyreder endişelenmeyin dedi
M
Merve Y.
30 Eylül 2025 05:30
Geçen hafta gittiğimiz doktor şimdiye kadar alkış yapıyor olması lazımdı dedi , babıldamada 10 gün önce dede demeye başlamıştı ancak 2 gündür onu da yapmayı bıraktı. Her bebeğin gelişimi farklı bunu bilmeme rağmen içimde sürekli durduramadığım bir endişe var