Alkış , Kelime Sayısı , Kilo

110 görüntüleme
Ö

Özge

2 Kasım 2025 22:02
Kızım 1 yaşına girdi. Doğum kilosu 3400 şu anki kilosu 8700. İlk doğduğu hafta sarılıktan dolayı 450 gram verdi ve reflüsü olan bir bebekti. Bundan dolayı kilo hiç vermedi ama kilo alımı yavaştı. Boyu 75 cm. Göz teması kuruyor , ismine tepki veriyor, sosyal gülümsemesi var,bay bay yapıyor. Alkış, ilk öğrendiğinde biz söylediğimizde de yapıyordu ama şu an canı isterse yapıyor. Sevdiklerini tanıyor, akranı olan çocuklarla oynuyor gülümsüyor. Kelime olarak anne ( ınne şeklinde tam olarak sürekli söylemiyor genelde ağlarken) , baba diyor bide kaka diyor ama bilinçsizce söylüyor sanırım. Kendi kendine oyun oynarken konuşuyor, yada dışarı bakarken sesler çıkarıyor ama anlamlı bir kelime henüz duymadım gözlemlediğim kadarıyla. Kelime sayısı az mı? Bunlarla alakalı endişelenmem gereken bir şey var mı? İlk çocuğum ve bir tecrübem yok bu yüzden istemsiz evhamda yapıyor olabilirim. Nasıl konuşmaya teşvik edebilirim ?
İ

İ.E.

3 Kasım 2025 00:13
1 yasinda en az 1 ya da 2 bilincli kullandigi kelime varsa yeterli diyor doktorlar. Belli bir nesne, hayvan, olay icin sadece onun icin cikardigi bir ses varsa kelime sayilir. Kedi gorunce miyav demesi bir kelime, elektrip supurgesi icin vuuuvuu sesi bir kelime anlamli olmasa da bilincli kullaniyorsa sadece o durum icin kelimedir. Siz konusurken sizi izler bol bol konusun, kelimeleri tekrar yapin mesela her su icince su su diye tekrar edin hem sesi duyar hem iliskilendirir. Onun dediklerini de tekrar ederek sohbet edin tesvik olur. Acele etmeyin zamani gelince acilir. Su an endiselenmek icin cok erken.
A

Ayşegül Ü.

3 Kasım 2025 04:48
Özge hanım ,benim yeğenim de böyleydi, şu an 4 yaşında ve susturamıyoruz :) bıcır bıcır konuşuyor. Tüm bilişsel gelişiminde yapması gerekenleri yapmış zaten. Yeğenim her şeyi işaret ederek anlatmaya çalışıyordu, kardeşim de “ su mu istedin?” “Hangisi” diye sürekli dönüt vererek onun cevap vermesini bekliyordu. Bir de sosyallik işe yarıyor, böyle çocuklu ortamlara girerse o da etkiler diye düşünüyorum, kendinden 1-2 yaş büyük bir çocuk da olumlu etkileyebilir 🙏🏻🤍🌻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir