Alerjiye Bağlı Sık Üst Solunum Yolu Rahatsızlığı
119 görüntüleme
A
Aybüke A.
24 Aralık 2025 10:44
Bebeğim 18 aylık ve sadece kış aylarında çok sık hastalanıyor ve sadece üst solunumdan rahatsızlanıyor çok fazla tıkanıyor kuru öksürük oluyor mevsimsel alerji tanısı konuldu fakat kullandığımız ilaç işe yaramıyor (zaditen damla ve alerji tozu)şuandada 1 haftadır hırıltılı solunum,kuru öksürük,burun akıntısı mevcut cortairve ventolin hava tedavisi uyguluyorum hiç bir fark oluşmuyor tedavi olarak gerçekten çok yoruldum artık bebeğim içinde çok zor benim içinde.
K
Kübra A. ..
2 Ocak 2026 13:17
Aynı konudan müzdaribiz bebeğim 8 aylık alerji testine kadar yapıldı alerjik bünyeye sahipmiş 3 hafta hasta burun akıntısı öksürük burun tıkanıklığı mevcut sürekli tekrarlıyor günde 6 7 kez temizlememe rağmen hiç temizlenmemiş gibi bu durumdan sıkıldım zaditen damla kullanıyoruz antibiyotik alerji burun spreyi ama hiç bir etki göremedik. Hava ilacı olarakta cortair ventosak inflacort kuşşanıyoruz 5 gündür siz bir yol bulabildiniz mi
H
Hazal Y. ..
5 Ocak 2026 01:10
28 aylık geniz akıntısı var kreşe yeni başladı her perşembe kesin ateşleniyor daha 11. ayda hasta olduk doktor ciğerlerin sıkıştığını söyledi Dalman burun spreyi kullandık yanında zaditen ve Once Air verdi bunları kullanırken 1 hafta sonra ateşlendik ve tekrar doktora gittiğimizde kulağının tıkalı olduğunu ve antibiyotik kullanması gerektiğini söyledi antibiyotik istemeyerek de olsa kullandık bu süreçte burnu hep açıktı genellikle diş zamanı oluşan kulak ağrısından farklı bir ağrı değildi ancak doktor öyle uygun gördü kasım ayından beri geçmeyen bir geniz akıntımız var 2 aydır okula gidiyoruz son üç haftadır her perşembe ateşleniyoruz 38’i geçmiyor genellikle diğer hastalık bitti ve beş gün sonra ateşlendik üzerine üç hafta daha ateş akıntı devam etti ve en son cumartesi günü öksürük başladı bütün gece Öksürmekten uyuyamadı bunun üzerine doktora gittik çok yoğun bir ilaç programımız var ilaç kullanmak istemiyorum doktor reflü alerji ve sinüzit birlikte ciğergrafisi çekticiğerleri dolu dedi sıkışmış dedi sinüsleri dolu dedi günde üç ventolin iki kort Air zaditen bir adet mide şurubu yemek üzerine. gece emmelerini kesmelisiniz dedi antibiyotik burna dalman sprey once Air devam dedi onlarca ilaç oldu normalde ağrı kesiciyi bile zor verirken şimdi bu kadar ilaç kullanmalı mıyım on gün sonra kontrole gideceğiz
G
Gamze D. ..
9 Ocak 2026 20:56
Geçmiş olsun kreş zamanında evet öyle maalesef hele ki o öksürük hiç gitmiyor