Alerjili 1 Yaş Aşısı

74 görüntüleme
E

Ece O. ..

2 Eylül 2025 12:41
Oğlumda yumurta alerjisi olduğu için kızamık aşısını hastane ortamında yaptırmamız gerekli. Geçen aylardaki aşısını yaptırmak için aşı birimine yönlendirdiler bizi oraya gittiğimizde yapamayacaklarını önce çocuk doktoruna gitmemiz gerektiğini oradan alerji bölümüne randevu açmalarını falan filan söyledi bende zaten sonuçlardan korktuğum ve tüm bu randevuları bulamaya zamanımız olmadığından yaptırmadık kızamık aşısını ama şimdi 1 yaş aşısı vakti geldi kızamık aşısını olması lazım artık savunmasız çünkü vücudu şu anda. Ama kimse bir şey bilmiyor bizi oradan oraya savuruyorlar ne yapmamız lazım bizim. Alerjili aşı deneyimi olanlar lütfen nasıl bir yol izleyeceğimi yazsın. Stres oldum kaç gündür.
E

Essnsr

11 Eylül 2025 21:36
Merhaba uzun zaman olmuş ama şimdi gördüm yazınızı umarım halletmişsiniz hallolmadıysa da bildiklerimi aktarayım öncelikle çocuk doktorunuza gidin sizi alerji doktoruna yönlendirecektir
Alerji doktorunuz gerekli testleri yapar ve hikayenizi dinler testler de sonuç negatif bile olsa hikayeden ötürü alerji tanısı koyar ve size aşı için randevu açar o tarihte aşınızı olmaya gidersiniz 3 saat hastanede doktor gözetiminde olursunuz oradan çıkınca da kalan 2 aşıyı yaptırırsını bu kısmı tam bilmiyorum biz böyle yaptıracağız ama belki sizde üçünü birden yaparlar
Bu arada eğer olduysa aşıyı bir sorun çıktı mı ?
E

Ece O. ..

12 Eylül 2025 11:30
Merhabalar dediğiniz gibi önce çocuk doktoruna gittik o bizi alerji doktoruna yönlendirdi alerji doktoru kan tahlili ve deri testi istedi. Ben deri testi taraftarı olmadığımı söyledim ama caydırdı beni bu kararımdan ve deri testi yaptırdık 13 tane besin denediler sırtından ve benim söylediğim gibi süt, yumurta beyazı ve yumurta sarısına alerjisi çıktı. Kan tahlili 15 gün sonra çıkar dediler onun sonucunu henüz bilmiyoruz. Ama deri testi için çok yüksek riskte dedi anafilaktik şok geçirebilir deyip dopamin enjekterömü ne ondan aldırdılar. Aşıyıda kan sonucuna göre yapıp yapmamaya karar verecek.
E

Essnsr

12 Eylül 2025 13:35
Çok çok geçmiş olsun bugün bizde aşı olduk endişe etmeyin ileri seviye alerjisi olan birsürü bebek vardı bir sorunda olmadı şükür hiçbirisinde

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir